bwin

Player of the Day: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν για ακόμη μια φορά καταλυτικός για τη Σερβία, οδηγώντας τη χώρα του στη νίκη επί του Καναδά και στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ημέρα ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε, με τις Σερβία και Γερμανία, να βάζουν τα… γυαλιά στον Καναδά και τις ΗΠΑ αντίστοιχα, παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και τον αλησμόνητο τελικό της Σαϊτάμα ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Ισπανία, δύο ευρωπαϊκές ομάδες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Παρά το γεγονός πως υπήρξαν αρκετοί πρωταγωνιστές στα δύο σημερινά παιχνίδια των ημιτελικών, με τους Αντρέας Ομπστ, Φραντς Βάγκνερ και Ντάνιελ Τάις να ξεχωρίζουν από την ιστορικά νίκη των «πάντσερ» επί των ΗΠΑ, εκείνος που ξεχώρισε με την απόδοσή του ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Σερβίας!

Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς συνέχισε για ακόμη μία φορά τις… υψηλές του πτήσεις στη διοργάνωσης, οδηγώντας τους «πλαβί» στον δέκατο τελικό της πλούσιας ιστορίας τους!

Μετά τους 20 πόντους και τις 5 ασίστ επί της Δομινικανής Δημοκρατίας και τους 21 πόντους με 4 ριμπάουντ επί της Λιθουανίας στα προημιτελικά, ο έμπειρος σκόρερ ηγήθηκε και στο ματς με τον Καναδά, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 23 πόντους (5/8δ., 3/4τρ), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής, σε μια πληθωρική και γεμάτη εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας!

Με 7 πόντους, δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο «Bogie» έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του στο φινάλε του ματς, δίνοντας το σύνθημα νίκης. Μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού ήταν εκείνοι που έφεραν το σύνολο του Κάζις Μακσβίτις σε θέση οδηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να πάρουν στο τέλος δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Έχοντας 19,4 πόντους (65% στο δίποντο και 40,4% στο τρίποντο), 4,6 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, ο Μπογκντάνοβιτς «κρατά» μία ακόμη παράσταση για τον τελικό, ενώ, είναι δεδομένο πως θα βγει στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x