bwin

Player of the Day: Ντένις Σρέντερ

Ο Ντέινις Σρέντερ ήταν ο ηγέτης της Γερμανίας στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο και αξίζει το Player of the Day της τελευταίας μέρας του Μουντομπάσκετ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έλαβε τέλος, με τη Γερμανία να κερδίζει στο «νήμα» τη Σερβία στον τελικό και να κατακτά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της. Τα «πάντσερ» έμειναν αήττητα σε όλη τη διοργάνωση και έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, αποδεικνύοντας ότι η εξαιρετική περσινή τους πορεία στο Ευρωμπάσκετ κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Βασικός συντελεστής της επιτυχίας αυτής δεν ήταν άλλος από τον Ντένις Σρέντερ. Μπορεί πολλοί να θεωρούν τον Φραντς Βάγκνερ πιο ταλαντούχο παίκτη της Γερμανίας, όμως αυτός δεν αγωνίστηκε σε μεγάλο μέρος της διοργάνωσης, επομένως ο οδηγός στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν ο γκαρντ των Ράπτορς, που απέδειξε ότι έχει ωριμάσει για τα καλά.



Ο Σρέντερ ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί για τις λανθασμένες αποφάσεις του, για την έλλειψη αντίληψης και για τον πολλές φορές εριστικό χαρακτήρα του. Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν καλύτερος από ποτέ, κάτι που τον οδήγησε δικαίως στο να αναδειχθεί ΜVP, αν και αυτό δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο χρυσό μετάλλιο των Γερμανών!

Στον τελικό, δε, ο 29χρονος γκαρντ ήταν πραγματικός leader. Ο Σρέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία με 28 πόντους (7/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8/10 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 33'52" που έμεινε στο παρκέ της Mall of Asia Arena. Μάλιστα, πήρε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, ενώ τέλειωσε ουσιαστικά το ματς με το λέι απ μπροστά στον Αβράμοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα, το οποίο διαμόρφωσε το 81-77.

Μπορεί ο Φραντς Βάγκνερ να αναδείχθηκε MVP του τελικού, όμως αυτό μάλλον έγινε για να τιμηθεί η συνεισφορά του φόργουορντ των Μάτζικ παρόλο που έχασε μεγάλο μέρος της διοργάνωσης, αλλά και για να μην πάρει αμφότερα τα βραβεία ο Σρέντερ, ο οποίος ήταν ο πραγματικός πολυτιμότερος του τελικού.

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως βάσει στατιστικών ο Player of the Day ήταν ο Ντίλον Μπρουκς, που έκανε μυθική εμφάνιση στον μικρό τελικό, αριθμώντας 39 πόντους με 7/8 τρίποντα και 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο, επειδή το ματς της ημέρας ήταν ο τελικός, επιλέξαμε τον Σρέντερ, που ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα και έφερε το χρυσό στη Γερμανία.

Player of the Day: Ντένις Σρέντερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x