bwin

Player of the Day: Ροντέι Χόλις-Τζέφερσον

Παρόλο που η Ιορδανία ηττήθηκε, η απίθανη εμφάνιση του Ροντέι Χόλις-Τζέφερσον είναι αρκετή για να του δώσει τον τίτλο του «Player of the Day».

Παρόλο που η συγκεκριμένη κατηγορία συνήθως περιλαμβάνει παίκτες των οποίων η ομάδα πήρε το ροζ φύλλο, ένας αθλητής ξεχώρισε τόσο πολύ τη Δευτέρα (30/8), που δεν μπορεί να μην ονομαστεί «Player of the Day».

Η Ιορδανία έχασε στην παράταση από τη Νέα Ζηλανδία και έμεινε εκτός συνέχειας, όμως το τελικό 92-87 θα ήταν πολύ πιο βαρύ αν δεν υπήρχε ο Ροντέι Χόλις-Τζέφερσον, που έκανε... «όργια» στο παρκέ, οδηγώντας την ομάδα του μόνος του πολύ κοντά σε μία ιστορική νίκη.



Ο Αμερικανός έπαιξε 44 (!) λεπτά και πέτυχε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επίδοση στο σκοράρισμα στο Παγκόσμιο, βάζοντας 39 πόντους με 12/24 σουτ και 14/18 βολές! Παράλληλα, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, έχοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, που θα ήταν πολύ περισσότεροι αν δεν είχε τα 6 λάθη, προϊόν της κούρασής του από το γεγονός πως διαχειρίστηκε κάθε κατοχή της Ιορδανίας στο διάστημα που έπαιξε.

Μάλιστα, όταν λέμε πως... πήγε να κερδίσει μόνος του, το εννοούμε. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μία ανάσα από τη νίκη και στην κανονική διάρκεια, όμως ο Χόλις-Τζέφερσον μετέτρεψε το 81-85 σε 85-85 με απίθανο τρίποντο και φάουλ, στέλνοντας το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου τελικά η ομάδα του λύγισε από την κούραση.



Μάλιστα, ο Αμερικανός, που πήρε το διαβατήριό του λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κέρδισε και την αγάπη όλου του κοινού στις Φιλιππίνες. Σε κάθε του επαφή αποθεωνόταν, ενώ ο τρόπος που σκόραρε τα συνεχή του fade-away οδήγησε στο ρυθμικό σύνθημα «Κόμπι, Κόμπι» κάθε φορά που πήγαινε στη γραμμή των βολών. Ο ίδιος, μετά το ματς, εξέφρασε και την περηφάνια που ένιωσε γι' αυτό το γεγονός, σχολιάζοντας «Σημαίνει πολλά, είναι τιμή. Υπήρχε μόνο ένας Κόμπι, αλλά να αισθάνομαι τόση αγάπη και ενέργεια, ειδικά στα τελευταία λεπτά και να βάζω αυτά τα μεγάλα σουτ, ο Θεός είναι μαζί μου και ο Κόμπι ήταν μαζί, σίγουρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x