bwin

Player of the Day: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ήταν καθοριστικός στην πρόκριση του Καναδά στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που σημαίνει πως είναι επάξια Player of the Day.

Ο πρώτος παίκτης που αναδεικνύεται δύο φορές Player of the Day στο Παγκόσμιο Κύπελλα, δεν είναι τυχαία ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της διοργάνωσης, αλλά και ένας από αυτούς που ανυπομονούσαμε να δούμε περισσότερο.

Ο Καναδάς κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ, αφήνοντας παράλληλα κενό τον θρόνο του τουρνουά, αφού πέταξε έξω την τελευταία πρωταθλήτρια, Ισπανία. Η ομάδα της Βόρειας Αμερικής λύγισε με σκορ 88-85 τη «ρόχα», χάρη κατά κύριο λόγο στον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο οποίος πήρε πάνω του το ματς και δικαιώθηκε!



Ο υπερσκόρερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κατόρθωσε να ηγηθεί μιας ομάδας γεμάτης σταρ, παίρνοντας όλες τις μεγάλες ευθύνες στα τελευταία λεπτά, όταν η μπάλα «έκαιγε» και κανείς δεν επιθυμούσε να την κρατήσει στα χέρια του. Συνολικά, ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ μέτρησε 7/12 σουτ εντός πεδιάς και 14/16 βολές, με μόλις 1 λάθος σε 37 λεπτά συμμετοχής!

Παρόλα αυτά, ακόμη πιο σημαντική ήταν η συνεισφορά του στη λεγόμενη «crunch time», όταν δηλαδή το ματς κρινόταν. Με την Ισπανία να έχει στη μεγαλύτερη διάρκεια το προβάδισμα και να βρίσκεται μπροστά με 78-74 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος, ο Σάι ανέλαβε δράση, πετυχαίνοντας γκολ-φάουλ για το 78-77.

Λίγο αργότερα, βρήκε με φοβερή πάσα τον Ντίλον Μπρουκς που ισοφάρισε σε 80-80 με τρίποντο, ενώ με φοβερό step-back έβαλε μπροστά τον Καναδά (80-82), που δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Το μόνο που χρειαζόταν από εκεί και πέρα είναι η ψυχραιμία στις βολές, με τον Σάι να μετρά 6/6 πετυχαίνοντας τους 8 τελευταίους πόντους της ομάδας του!



Με αυτόν τον τρόπο, ο Σάι οδήγησε την ομάδα του Καναδά στους «8», όπου κόντρα στη σχετικά λειψή Σλοβενία θέλει να πάρει ακόμη μία πρόκριση, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο μετάλλιο. Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία, απέναντι σε μία μπασκετική σχολή όπως η Ισπανία, που έχει ζήσει και κερδίσει εκατοντάδες τέτοια παιχνίδια, όμως αυτή τη φορά λύγισε χάρη στα «όργια» αυτού του υπερπαίκτη. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι και Player of the Day, ίσως και όχι για τελευταία φορά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x