bwin

Player of the Day: Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ

Ο Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ ήταν για μια ακόμη φορά ο καταλύτης του Καναδά, που πέρασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ δεν ήταν απλά ο καλύτερος παίκτης της δεύτερης δόσης των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε την Τετάρτη, αλλά μάλλον είναι και ο MVP της διοργάνωσης μέχρι τώρα.

Ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα πήρε από το χέρι τον Καναδά και τον οδήγησε στη νίκη με 100-89 απέναντι στη Σλοβενία. Την ώρα που ο Λούκα Ντόντσιτς έχανε την αυτοκυριαρχία του και τα έβαζε με διαιτητές, αντιπάλους και… FIBA, ο SGA έμενε απόλυτα προσηλωμένος στη δουλειά του και ήταν για μια ακόμη φορά σε αυτό το τουρνουά ασταμάτητος.

Η γραμμή της στατιστικής του τα λέει όλα: 31 πόντοι με απίθανα ποσοστά (14/16 βολές, 7/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 36:16 στο παρκέ. Ο 25χρονος γκαρντ, All Star στο ΝΒΑ για να μην ξεχνιόμαστε, διαχειρίστηκε με ωριμότητα την πίεση των αντιπάλων, έκανε πάντα το σωστό και αξιοποιώντας την απίθανη ισορροπία του φόρτωσε το καλάθι των Σλοβένων, που άλλαξαν πολλούς φρουρούς πάνω του, αλλά… εις μάτην.



Τι κι αν απουσιάζουν από αυτόν τον Καναδά οι πρωταθλητές των δύο προηγούμενων ετών στο ΝΒΑ, Τζαμάλ Μάρεϊ (Νάγκετς) και Άντριου Γουίγκινς (Γουόριορς); Ο Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ είναι ο ηγέτης που χρειαζόταν η νέα υπερδύναμη του παγκόσμιου μπάσκετ για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά ενός Μουντομπάσκετ.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν αρκείται σε αυτό. «Θα είμαι ικανοποιημένος μόνο αν πάρουμε το χρυσό», δήλωσε αμέσως μετά την πρόκριση, αλλά δείχνοντας πόσο προσγειωμένος παραμένει έδωσε το σύνθημα για την αμέσως επόμενη πρόκληση. «Παίζουμε κόντρα στη Σερβία, μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει πραγματικά πολύ καλά. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για το παιχνίδι αυτό και μετά θα φτάσουμε στον στόχο μας. Αλλά για την ώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».

Player of the Day: Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x