bwin

Player of the Day: Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ υπέγραψε τον θρίαμβο του Καναδά επί της Γαλλίας και κερδίζει επάξια τον τίτλο του Player of the Day της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε πολλούς πρωταγωνιστές, όμως ένας ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους, κάνοντας μία απίστευτη εμφάνιση, στο πιο «αστεράτο» ματς της ημέρας.

Ο λόγος για τον Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, των μεγάλο σταρ του ΝΒΑ που απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στη διοργάνωση της νοτιοανατολικής Ασίας! Ο γκαρντ του Καναδά ήταν ασταμάτητος κόντρα στη Γαλλία, και υπέγραψε τη νίκη της ομάδας της Βόρειας Αμερικής επί των «τρικολόρ». Ή μάλλον, τον θρίαμβο, αφού το τελικό σκορ ήταν 95-65!



Ο «SGA» έκανε μία πληθωρική εμφάνιση, δείχνοντας μηδαμινή δυσκολία να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ. Ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ, κάνοντας μάλιστα και 2 κλεψίματα. Όλα αυτά τον οδήγησαν σε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που ήταν η καλύτερη της ημέρας, νικώντας στο «νήμα» τους 35 βαθμούς του Νίκολα Βούτσεβιτς.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι μόνο τα στατιστικά, αλλά και το σημείο που ήρθαν αυτοί οι πόντοι. Μπορεί το τελικό σκορ να αποτελεί έναν διασυρμό της Γαλλίας, στο πρώτο ημίχρονο όμως το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο (43-40). Κάπου εκεί, ανέλαβε ο Σέι, που έβαλε 13 πόντους σε περίπου 5 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να εκτοξέυεται σε αυτό το διάστημα πάνω από το +20, και τη... σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος, με θριαμβευτές τους Καναδούς!



Η κρισιμότητα, μάλιστα, του αγώνα, είναι αυτή που κάνει την επίδοση του «SGA» ακόμη πιο εντυπωσιακή. Γαλλία και Καναδάς βρίσκονται στον όμιλο του «θανάτου», όπου υπάρχει και η επικίνδυνη Λετονία. Η νίκη αυτή των Καναδών τους οδηγεί με μεγάλη ασφάλεια στην επόμενη φάση, ενώ από την άλλη οι «τρικολόρ» έχουν πλέον μπροστά τους ένα do or die παιχνίδι με τη «Latvia», η οποία μπορεί κάλλιστα να τους πετάξει από νωρίς εκτός διοργάνωσης!

Στο κορυφαίο, λοιπόν, και πιο κρίσιμο ματς της ημέρας, ένας παίκτης με μηδαμινή εμπειρία από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έλαμψε και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που κατέχει η ομάδα του. Player of the Day, επομένως, δικαίως ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x