bwin

Άρης – ΠΑΟΚ: Μία πόλη, μία μάχη για την Ευρώπη!

Η Θεσσαλονίκη «χωρίζεται» στα δύο με την μάχη της Θεσσαλονίκης να «έρχεται» σε πρώτο πλάνο και να κρίνει πολλά όσον αφορά στην πρόκριση στις προσεχείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Το παιχνίδι στα play off αλλάζει με κορυφαίο live στοίχημα και σούπερ αποδόσεις! |21+

Άρης και ΠΑΟΚ… διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τα κίνητρα να είναι παραπάνω από ένα. Εκτός από την μάχη του γοήτρου, υπάρχει κι αυτή της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αμφότερες οι ομάδες διεκδικούν ένα «εισιτήριο» για να εξασφαλίσουν μία θέση στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη της σεζόν 2021-22. Και οι δύο δείχνουν να είναι πολύ κοντά στο να επιτύχουν τον στόχο τους, με το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι ένα από τα «κρίσιμα» σταυροδρόμια!



Ψυχολογικό… ντεμαράζ από τον Άρη

Ο Άρης είναι στην καλύτερη του φάση στην περίοδο των playoffs. Η ήττα στην πρεμιέρα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (1-0), αλλά πιο πολύ το 3-1 εντός έδρας από την ΑΕΚ έμοιαζαν να «φρενάρουν» τα όνειρα των «κίτρινων», όχι μόνο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, αλλά και για την έξοδο στην Ευρώπη, παρά τη νίκη που ήρθε ενδιάμεσα επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Τα play off του ελληνικού πρωταθλήματος παίζουν στην bwin με ενισχυμένες αποδόσεις! |21+

Ωστόσο, το 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επί του Παναθηναϊκού, ενός εκ των βασικών ανταγωνιστών του, έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική «ένεση» που χρειαζόταν ο Άρης. Όχι μόνο λόγω της νίκης, αλλά και του πώς ήρθε αυτή. Με ανατροπή, καθώς οι «κίτρινοι» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Σανκαρέ, αλλά με σωστή διαχείριση και ποδόσφαιρο κυριαρχίας μετά την αποβολή του Μαουρίτσιο πήραν το πολυπόθητο διπλό καταγράφοντας μάλιστα ρεκόρ! Έγιναν η πρώτη ομάδα από το 1959 που επικράτησε στην έδρα του Παναθηναϊκού, την ίδια αγωνιστική περίοδο. Απόδοση 6.50 να νικήσει ο Άρης τον ΠΑΟΚ και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Η ανανέωση ήρθε από το… παρελθόν

Αμυντική συνοχή, ισορροπία και κυρίως συνέπεια στην εικόνα του ακόμα και μέσα στο ίδιο ενενηντάλεπτο, είναι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ φέτος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ελπιδοφόρα τα playoffs, με καλή εμφάνιση και επικράτηση στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Όμως η δεύτερη αγωνιστική έμοιαζε με ανώμαλη προσγείωση. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-0 έμοιαζε να «πηγαίνει» πίσω τους Θεσσαλονικείς. Ειδικά, όταν μετά από αυτή ακολούθησε και το 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Εκεί όπου πάλι τα αμυντικά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους. Απόδοση 4.00 να σημειωθούν over 3.5 γκολ στο ματς με τον Άρη.

Η λύση στα προβλήματα του ΠΑΟΚ, όμως, ήρθε από το όχι τόσο μακρινό παρελθόν. Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές αναφορικά με το σύστημα. Επέλεξε το 3-4-3 που είχε δουλευτεί στην αρχή της περιόδου από τον Άμπελ Φερέιρα και σε αρκετά παιχνίδια έδειχνε να βγάζει θετικά δείγματα, αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Η νίκη τελικά ήρθε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» με 2-0 και πειστική εμφάνιση! Η ψυχολογία δείχνει να έχει «γυρίσει» με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το «διπλό» στην έδρα του Άρη. Απόδοση 5.25 να νικήσει ο ΠΑΟΚ και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Νικήτρια η… ισοπαλία

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν με γηπεδούχο τον Άρη, σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Super League για 59η φορά. Κανένα αποτέλεσμα, όμως, δεν είναι τόσο συχνό, όσο η ισοπαλία! Συνολικά 23 αγώνες στην έδρα των «κίτρινων» ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν 21 φορές, με πιο πρόσφατη αυτή του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Τότε, επικράτησαν 1-0 με το αποτέλεσμα να είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο! Ο ΠΑΟΚ, πάλι, επέστρεψε στη Τούμπα με την ψυχολογία του νικητή 14 φορές. Την 4η αγωνιστική των περσινών playoffs, ήταν τότε που ο «δικέφαλος» νίκησε τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».  Απόδοση 3.10 να λήξει ισόπαλο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Γκολ και μάλιστα από νωρίς

Ένα στοιχείο που διακρίνει τις μεγάλες μάχες της Θεσσαλονίκης είναι τα γκολ. Οι δύο ομάδες αρέσκονται στο να σκοράρουν και μάλιστα στα εννιά από τα δέκα τελευταία ματς, ανεξαρτήτως έδρα ή διοργάνωσης, υπήρξε γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Στις πέντε από αυτές, μάλιστα, σκόραραν αμφότερες οι ομάδες. Μόνο μία φορά στα δέκα τελευταία παιχνίδια δεν μπήκε γκολ στο ημίχρονο και ο αγώνας ολοκληρώθηκε 0-0. Αυτό καταγράφηκε στις 19 Ιουλίου 2020 σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική των playoffs της σεζόν 2019-20. Απόδοση 3.20 να σημειωθούν 2+ γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Πάθος, ένταση, κάρτες

Αν για κάτι ξεχωρίζουν οι μεγάλες αναμετρήσεις, στις οποίες διακυβεύεται μάλιστα και το ποιος είναι το «αφεντικό» της πόλης, αυτό είναι η ένταση και στην… προέκταση της σκέψης οι κάρτες! Στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ ο διαιτητής έδειξε μίνιμουμ πέντε φορές την κίτρινη κάρτα! Ο αγώνας που οι τόνοι διατηρήθηκαν χαμηλά ήταν αυτός της 4ης Ιανουαρίου 2020, όταν ο Άρης επικράτησε 4-2, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να παρατηρεί μόλις… τρεις παίκτες. Στο ίδιο γκρουπ αγώνων μάλιστα έχουν υπάρξει και δύο αποβολές. Build A Bet με πόντους ποινών και δεκάδες ακόμα αγορές στην bwin!

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι. 

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x