bwin

Έντι Ταβάρες: Ο γίγαντας που κουβαλά μία χώρα στις πλάτες του

Η πρώτη ιστορική συμμετοχή του Πράσινου Ακρωτηρίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σέντερ που παίζει στην Ευρώπη, Έντι Ταβάρες.

Έντι Ταβάρες: Ο γίγαντας που κουβαλά μία ολόκληρη χώρα

Σε κάθε διοργάνωση κρύβεται μία όμορφη ιστορία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 μία τέτοια είναι και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η νησιωτική χώρα της Δυτικής Αφρικής των μόλις 491.000 κατοίκων θα παίξει για πρώτη φορά στη σύντομη –μπασκετική της- ιστορία στη διοργάνωση. Ένα μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα, η οποία έχει την ευλογία να διαθέτει έναν από τους καλύτερους σέντερ που παίζουν αυτή την στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον γίγαντα των 221 εκατοστών, Έντι Ταβάρες.

Μετά τις πολλές διακρίσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ατομικές και ομαδικές σε Ευρωλίγκα και Ισπανία, ο 31χρονος σέντερ ζει το απόλυτο όνειρο. Να ηγηθεί αρχικά της προσπάθειας και στο τέλος να υλοποιήσει το τεράστιο επίτευγμα της πρόκρισης του Πράσινου Ακρωτηρίου στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα με τη «βασίλισσα», ο Έντι Ταβάρες έδειξε το πόσο πίστευε στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, παίζοντας στα επτά από τα συνολικά δέκα ματς των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης ή τα γνωστά εδώ και μερικά χρόνια σε όλους μας ως «παράθυρα».

Έντι Ταβάρες: Ο γίγαντας που κουβαλά μία ολόκληρη χώρα

Παίζοντας, λοιπόν, τον ρόλο ενός σύγχρονου… Άτλαντα και κουβαλώντας στις πλάτες του όχι μόνο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος, ο έμπειρος γίγαντας βοήθησε τα μέγιστα για την πρόκριση.

Στους επτά αγώνες των προκριματικών, ο Ταβάρες πέτυχε συνολικά 103 πόντους, έχοντας δηλαδή κατά μέσο όρο 14,7 πόντους και παράλληλα 7,7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2,3 τάπες.

Έντι Ταβάρες: Ο γίγαντας που κουβαλά μία ολόκληρη χώρα

Από ‘κει και πέρα, ο 31χρονος ψηλός έρχεται από μία πολύ καλή σεζόν και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό γιατί, κατέκτησε για δεύτερη φορά την Ευρωλίγκα με τη «βασίλισσα» και μάλιστα αναδείχτηκε MVP του Final Four του Κάουνας, ενώ νωρίτερα είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης και είχε συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα.

Ο Έντι Ταβάρες έρχεται από μία πολύ «φορτωμένη» σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης φέτος. Συνολικά μέτρησε 82 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με τα νούμερά του να επιβεβαιώνουν ότι θεωρείται –και όχι άδικα- ο κορυφαίος ψηλός της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, είχε κατά μέσο όρο 11,2 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 2,1 κοψίματα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο έμπειρος σέντερ αγωνίζεται στο ανώτατο επίπεδο, είτε αυτό ήταν το ΝΒΑ παλαιότερα, είτε αυτό είναι η Ευρωλίγκα από το 2017 μέχρι και σήμερα. Σ’ όλο αυτό το διάστημα έχει γνωρίσει την καθολική αποθέωση από συμπαίκτες και αντιπάλους. Ωστόσο, τώρα έχει μπροστά του την ύστατη πρόκληση της έως τώρα μακράς πορείας του. Τώρα, κουβαλά στις πλάτες του ολόκληρη τη χώρα του και σίγουρα θα κάνει τα αδύνατα… δυνατά, ώστε να την οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες στιγμές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x