bwin

Ένα μεγάλο χαμόγελο για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε, αλλά σηκώθηκε και χάρισε στο ποδοσφαιρικό κοινό -και όχι μόνο- την καλύτερη στιγμή του Euro 2024 έως τώρα.

Το πρόσωπο της ημέρας, αλλά και του Euro 2024 έως τώρα.

Ο λόγος για τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος μας χάρισε στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Σλοβενία την καλύτερη στιγμή της διοργάνωσης.

Ήταν 12/06/21, όταν πάγωσε ο χρόνος, με τον 29χρονο τότε άσο της Ίντερ να καταρρέει μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία.



Ο Έρικσεν έπεσε, αλλά σηκώθηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χάρη στο ιατρικό επιτελείο, το οποίο του έκανε ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή. Ήρωας της βραδιάς ντύθηκε ο συμπαίκτης του, Σίμον Κιάερ, ο οποίος αρχικά θέλησε να βεβαιωθεί ότι δεν γύρισε η γλώσσα του και στη συνέχεια κάλεσε τους υπόλοιπους παίκτες της Δανίας που ήταν στο γήπεδο να δημιουργήσουν μία ανθρώπινη ασπίδα γύρω από τον Έρικσεν. Έπειτα έσπευσε μαζί με τον Σμάιχελ για να στηρίξουν τη γυναίκα του άτυχου ποδοσφαιριστή. Ο βασικός στόχος επετεύχθη. Η ζωή του Έρικσεν σώθηκε, με τον παίκτη να παίρνει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο έξι ημέρες μετά, ενώ υποβλήθηκε πρώτα σε επέμβαση.

Παρέμενε άγνωστο αν θα κατάφερνε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, αλλά εκείνη την περίοδο ήταν κάτι που είχε μικρή σημασία. Τελικά, ωστόσο, πέτυχε και αυτόν τον στόχο. Γύρισε σελίδα τον Ιανουάριο του 2022, όταν και φόρεσε τη φανέλα της Μπρέντφορντ , καθώς λύθηκε η συνεργασία του με την Ίντερ τον Δεκέμβριο του 2021. Οι δύο πλευρές έπρεπε να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, καθώς βάσει του πρωτοκόλλου της Serie A δεν επιτρέπεται ένας παίκτης να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, έχοντας βηματοδότη. Έπεισε ότι μπορεί να σταθεί και πάλι στο υψηλό επίπεδο. Με αποτέλεσμα να μετακινηθεί το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τον Μάρτιο του 2022, ο Έρικσεν είχε επιστρέψει και στην εθνική και μάλιστα σκοράροντας στη φιλική ήττα με 4-2 από την Ολλανδία.

Σήμερα συμπληρώθηκε ακόμη ένα κεφάλαιο στο παραμύθι του Κρίστιαν Έρικσεν. Αφού νίκησε τους εφιάλτες του, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στα τελικά του Euro τρία χρόνια έπειτα από το εφιαλτικό βράδυ το καλοκαίρι του 2021 ή αν προτιμάτε 1.100 ημέρες μετά. Και όχι μόνο αυτό. Χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά για να σκοράρει, κάνοντας ωραίο κοντρόλ με το στήθος και σουτ στη συνέχεια, έπειτα από την πανέμορφη ασίστ του Βιντ με τακουνάκι.

Το χαμόγελό του ήταν όλα τα λεφτά. Κάνοντας και εμάς να χαμογελάσουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x