bwin

Ντίλον Μπρουκς: Συμφιλιωμένος με τον ρόλο του… κακού, οδηγεί τον Καναδά στον δρόμο της καταξίωσης

Έχοντας συμφιλιωθεί με τον ρόλο του… κακού, ο Ντίλον Μπρουκς δείχνει την αξία του εντός παρκέ, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα του Καναδά!

Από το ξεκίνημα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Καναδάς συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα φαβορί για να φτάσει μέχρι τις τελικές φάσεις της διοργάνωσης. Με ρόστερ γεμάτο ταλέντο και NBAers, η ομάδα του κόουτς Τζόρντι Φερνάντεθ κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, διεκδικώντας μια ιστορική πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Εκ των πρωταγωνιστών στη φανταστική αυτή πορεία του Καναδά ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος μαζί με τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Αρ Τζέι Μπάρετ οδηγούν εκ του ασφαλούς την εθνική τους ομάδα στον δρόμο της καταξίωσης. Με εξαετή πλέον θητεία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ο 28χρονος που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στη θέση «2», όσο και στο «3», δείχνει την αξία του εντός παρκέ και στο φετινό Μουντομπάσκετ, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» της ομάδας του Τζόρντι Φερνάντεθ και πρωταγωνιστώντας τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Έχοντας κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε Όρεγκον και Νεβάδα, η καριέρα του στο ΝΒΑ ξεκίνησε το 2017, όταν επιλέχθηκε στο νούμερο 45 του draft από τους Χιούστον Ρόκετς και παραχωρήθηκε άμεσα με ανταλλαγή στους Μέμφις Γκρίζλις. Μάλιστα, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού στο ντεμπούτο του κατάφερε να σκοράρει 19 πόντους, τους περισσότερους που έχει πετύχει Καναδός στην παρθενική του εμφάνιση στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο NBA παίζοντας σε 82 (!) παιχνίδια και έχοντας μέσο όρο 11 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, ενώ με εξαίρεση τη σεζόν 2018-19, είχε διψήφιο μέσο όρο πόντων σε όλες τις επόμενες σεζόν, μέχρι και την περασμένη!

Ντίλον Μπρουκς: Ο κακός οδηγεί τον Καναδά στην καταξίωση

Ξεχωρίζοντας κυρίως για την αποτελεσματικότητά του στην άμυνα, με την πάροδο των ετών ο Μπρουκς έγινε γνωστός για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του και την αποφασιστικότητα με την οποία προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα του με όποιον τρόπο μπορεί. Γνωστός και για το συνεχές trash-talking του εντός παρκέ, έχει πλέον συμφιλιωθεί με τον ρόλο του… κακού, δηλώνοντας ότι δεν τον νοιάζει τι λένε για εκείνον, αφού έτσι καταφέρνει να βοηθήσει την ομάδα του.



Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο Μπρουκς μέτρησε 13,4 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ ανά μέσο όρο, αποτελώντας σημαντικότατο παράγοντα στην πορεία των Μέμφις Γκρίζλις μέχρι την είσοδο στα Playoffs. Ωστόσο, το τέλος της χρονιάς του επεφύλασσε δυσκολίες, με τον… θόρυβο γύρω από τη συμπεριφορά του να γιγαντώνεται. Η κόντρα του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στη σειρά με τους Λέικερς για τον πρώτο γύρο των Playoffs αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης παγκοσμίως.



Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις με αντιπάλους του, οι ιδιαίτερες (συχνά... εμπρηστικές) δηλώσεις του και το παιχνίδι του που ώρες-ώρες έφτανε στα όρια του αντιαθλητικού, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο έντονες, που είχαν ως αποτέλεσμα οι Γκρίζλις να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του και με τους Ρόκετς να εκμεταλλεύονται την περίσταση, εντάσσοντάς τον στο ρόστερ τους με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

«Προερχόμενος από μια δύσκολη σεζόν, ήταν φανταστικό για εμένα που ανανεώθηκα με τον Καναδά. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πραγματικά σε εμένα», δήλωνε ο 28χρονος, ο οποίος ήρθε στο φετινό Μουντομπάσκετ με στόχο να αποδείξει ότι μπορεί να μπει στα πρωτοσέλιδα και για καθαρά αγωνιστικούς λόγους!

Με τον Καναδά να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και να προκρίνεται με άνεση από τον πρώτο γύρο, ο Μπρουκς ανέλαβε δράση στο «do or die» παιχνίδι του Καναδά με την Ισπανία για τη φάση των «16», σκοράροντας 22 πόντους και παίζοντας καθοριστικότατο ρόλο στο να γυρίσει το ματς υπέρ του Καναδά.



«Είναι ηγέτης. Κάνει τα σωστά πράγματα στο παρκέ και παίζει με την σωστή ενέργεια. Προφανώς, είναι ένας παίκτης που πάντα θες στην ομάδα σου. Πάντα κάνει ό,τι χρειάζεται για την ομάδα. Σήμερα ανταμείφθηκε από τον θεό του μπάσκετ», δήλωσε για εκείνον μετά τη λήξη του μεγάλου ματς ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Στον προημιτελικό με την Σλοβενία πέτυχε 14 πόντους, ενώ παράλληλα σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ανέλαβε τον δεδομένα δύσκολο ρόλο του να μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς. Αποτέλεσμα; Ο σταρ των Μάβερικς να σκοράρει 8/20 εντός πεδιάς και να χάσει την ψυχραιμία του, διαμαρτυρόμενος συνεχώς στους διαιτητές, οι οποίοι τελικά τον απέβαλλαν με δεύτερη τεχνική ποινή μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του αγώνα.



Με τον μεγάλο ημιτελικό του Καναδά κόντρα στη Σερβία να βρίσκεται προ των πυλών, ο Μπρουκς έχει μπροστά του μια ευκαιρία που πολλοί μπασκετμπολίστες αρκούνται στο να την βλέπουν μόνο στα όνειρά τους. Ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Παρά τις όποιες ενστάσεις που αφορούν τη συμπεριφορά του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγετική επιρροή του Μπρουκς στην εξαιρετική αυτή ομάδα του Καναδά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x