bwin

Ποιες ελληνικές ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια;

Μία από τις πιο κρίσιμες αγωνιστικές είναι η 4η για τα play off του ελληνικού πρωταθλήματος, αναφορικά με τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες έχουν μειωθεί σημαντικά, αφού ο 2ος Άρης απέχει από τον 5ο Παναθηναϊκό μόλις 5 βαθμούς και αγωνίζεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης», την ώρα που οι «πράσινοι» είναι στο -2 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που… συγκατοικούν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.



Τι  συμβαίνει με τις ισοβαθμίες, ποιος έχει το πλεονέκτημα

Με τις αποστάσεις ανάμεσα στους διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων να έχoυν «μαζέψει» αρκετά, πλέον η σκέψη για το τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας αρχίζει και γίνεται εντονότερη. Άλλωστε, το γεγονός ότι οι δύο «δικέφαλοι» βρίσκονται στην ίδια θέση, μαρτυρά ότι η μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στη Super League, σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, εξετάζεται αρχικά το κριτήριο της μεταξύ τους βαθμολογίας.

Το παιχνίδι στα play off αλλάζει με Build A Bet και κορυφαίες αποδόσεις! |21+

Δηλαδή μετρά το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμία στους μεταξύ τους αγώνες αθιροιστικά. Στην κανονική περίοδο, αλλά και στα playoffs! Για παράδειγμα εάν ολοκληρωνόταν τώρα η σεζόν με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ισοβαθμούν στους 51 βαθμούς, το «πάνω χέρι», το έχουν οι Θεσσαλονικείς. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, συγκέντρωσε 5 βαθμούς έναντι 2 της «Ένωσης». Απόδοση 2.50 να νικήσει και τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στο ΟΑΚΑ τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας. Ίδιο αποτέλεσμα και στην αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής στη Τούμπα, με τους «ασπρόμαυρους» ωστόσο να επικρατούν 3-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα playoffs και να έχουν έτσι το πλεονέκτημα, στην παρούσα φάση. Απόδοση 4.20 να αναδειχθεί η ΑΕΚ ισόπαλη με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο συντελεστής τερμάτων και τρίτο, η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στην κανονική διάρκεια της Super League.

Να διατηρήσει τη διαφορά πριν τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι διεκδικητές των «εισιτηρίων», που έχουν τελικό προορισμό την Ευρώπη! Πρώτος βαθμολογικά, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, είναι ο Άρης. Οι «κίτρινοι» δεν δείχνουν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα στις 3 πρώτες αγωνιστικές των playoffs, σε σχέση με την regular season. Δύο ήττες από Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και από ΑΕΚ εντός έδρας, μείωσαν τη διαφορά της ομάδας του Άκη Μάντζιου από τους διώκτες της. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Αστέρα Τρίπολης, αποτέλεσμα που ήρθε ανάμεσα στις δύο ήττες. Απόδοση 3.10 να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Παναθηναϊκού.

Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έδωσε φέτος στην ομάδα του 5 γκολ και 2 ασίστ. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι… αριθμοί. Είναι η ποιότητα που βγάζει εντός αγωνιστικού χώρου, η εμπειρία του, αλλά και γενικότερα η παρουσία του που «ανεβάζει» τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν αυτή την αγωνιστική τον Παναθηναϊκό, μία «στροφή», πριν το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Πού θα κάτσε η μπίλια στο Παναθηναϊκός – Άρης; Στην bwin το ζεις με κορυφαίο live στοίχημα! |21+

Ψάχνει σταθερότητα και… λύση στα αμυντικά προβλήματα

Η σεζόν μπορεί να ολοκληρώνεται σιγά - σιγά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ακόμη αναζητά την σταθερότητα στην απόδοση του και τη συμπαγή αμυντική εικόνα που είχε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτά, αν συνυπολογιστεί και η κακή απόδοση των δύο τερματοφυλάκων του, δημιουργείται ερωτηματικό για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο «δικέφαλος», μέσα σε λίγες ημέρες, ηττήθηκε δύο διαδοχικές φορές από τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την κανονική διάρκεια και τα playoffs του πρωταθλήματος και ενδιάμεσα επικράτησε άνετα της ΑΕΚ, για το μίνι πρωτάθλημα. Κι ενώ βρισκόταν στη γωνία του… ρινγκ και πήρε «ανάσα» με το διπλό στην έδρα των «κιτρινόμαυρων» για το Κύπελλο, ήρθε η ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα, για να μπερδέψει κι άλλο την κατάσταση! Απόδοση 3.00 να έρθει ισόπαλο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Έξι ματς στη σειρά για τη Super League που ο ΠΑΟΚ δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ. Ο αγώνας κόντρα στη Λαμία στις 27 Φεβρουαρίου, ήταν ο τελευταίος, στον οποίο ο φωτεινός πίνακας δεν είχε γκολ στην μεριά που έγραφε το όνομα του ΠΑΟΚ. Μεγάλη δοκιμασία αυτή την αγωνιστική για τον «δικέφαλο» που παίζει εντός έδρας κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Απόδοση 4.10 να νικήσει ο ΠΑΟΚ και να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ στο παιχνίδι.

Έδειξε σημάδια ανάκαμψης

Σίγουρα η φετινή είναι μία σεζόν που οι φίλοι της ΑΕΚ δύσκολα θα ξεχάσουν με τόσα πάνω και κάτω που είχε η ομάδα τους. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο διάστημα της σεζόν. Μέχρι και το σπουδαίο διπλό στην έδρα του Άρη με 3-1 για την 3η αγωνιστική των playoffs, εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, είχαν προηγηθεί τέσσερις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το βαρύ 5-1 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό έφερε το απόλυτο… χάος! Απόδοση 3.80 να νικήσει η ΑΕΚ τον Αστέρα και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Ωστόσο η ΑΕΚ έδειξε πως στον… πλανήτη της υπάρχει ζωή. Έφυγε για τρίτη συνεχόμενη φορά με τη νίκη από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όντας αήττητη από το 2017 κόντρα στους Αρκάδες, για οποιαδήποτε διοργάνωση! Απόδοση 3.20 να νικήσει η ΑΕΚ και να σημειωθούν λιγότερα από 2.5 γκολ στο παιχνίδι.

Μακέντα… λαμπρός τον οδηγεί

Με τον Φεντερίκο Μακέντα να είναι στα καλύτερα του τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει το δικό του… κατοστάρι, για να προλάβει μία θέση στην Ευρώπη. Ο Ιταλός φορ, ο οποίος το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν εκτός των βασικών πλάνων του Λάζλο Μπόλονι, σκόραρε 5 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος! Η αρχή έγινε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ, όταν και βρήκε δίχτυα μία φορά. Σκόραρε άλλες δύο στο ισόπαλο 2-2 και από μία κόντρα στους Θεσσαλονικείς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Απόδοση 3.60 να νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Άρη με μηδέν παθητικό.

Μαζί με τον Ιταλό, «οδηγός» του Παναθηναϊκού προς την Ευρώπη είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, μπορεί το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν να μην έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο στα playoffs, έχοντας «απεγκλωβιστεί» από την κίνηση του άξονα στην ελευθερία του αριστερού εξτρέμ, δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ποιοι θα πάρουν τα εισιτήρια για την Ευρώπη; Το παιχνίδι αλλάζει στην bwin με νέες αγορές και μεγάλες αποδόσεις! |21+

Μόνιμος πονοκέφαλος στα πλάνα όλων

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είναι κοντά στις θέσεις της Ευρώπης, ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί σε ρυθμιστή. Καλύτερα απ’ όλους στο… πετσί του έζησε τον ρόλο του αυτόν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες του γκρουπ των playoffs από τους Αρκάδες, κόντρα στους οποίους μετρούν μόλις δύο ισοπαλίες φέτος, ενώ ηττήθηκαν στην πρεμιέρα της σεζόν. Απόδοση 3.10 να σκοράρει ο Αστέρας πρώτος στο ματς με την ΑΕΚ.

Αντίστοιχα η σκληροτράχηλη στην άμυνα και πολύ καλά σεταρισμένη στην επίθεση, ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, έκοψε ήδη βαθμούς στον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, για τα playoffs, ενώ για την κανονική διάρκεια τον νίκησε στην έδρα της.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.  

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x