Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός που αντιστέκεται, ο Παναθηναϊκός που επιμένει

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σπουδαία - έτσι όπως εξελίχθηκε - νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΛ και τα πολλαπλά κέρδη για τους «πράσινους» ενόψει της συνέχειας.

Ξεκινώντας το κείμενο, να κάνουμε μια γρήγορη αναφορά στη διαιτησία που έχει ξεσηκώσει κόσμο και κοσμάκη. Ο Κουτσιαύτης, αλλά και ο βοηθός Καραβασίλης τα έκαναν "μούσκεμα". Ο διαιτητής δε δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 18' όταν ο Ζίζιτς κρατάει τον Μολέδο (αν δινόταν το πέναλτι, θα έβγαινε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη), ενώ αρνείται "καθαρά" φάουλ στον Χουλτ από τον Ρέντζα έξω από την περιοχή στο 38', αλλά και στο 45' σε αγκωνιά του Αγκάνοβιτς στον ίδιο παίκτη. Από την άλλη ο βοηθός κάνει κι αυτός σφάλμα με την απόφασή του να σηκώσει το σημαιάκι πριν από το γκολ του Περόνε, σε μια φάση στην οποία δεν υπάρχει οφσάιντ. Αυτό λέγεται... ρεσιτάλ, από μια διαιτησία κάκκιστη από την αρχή μέχρι το τέλος. Πάμε στα υπόλοιπα...

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, όλα γίνονται. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και σήμερα στην "καυτή" Λεωφόρο, μετά τα όσα είδαμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από την ΑΕΛ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και θα μπορούσε να μην μπει σε περιπέτειες, αν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο, κυρίως, ημίχρονο. Πότε ο Χίλιεμαρκ, πότε ο Μολίνς και πότε ο Λουντ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπόζοβιτς, παρά το γεγονός ότι έφταναν πολύ κοντά στο να σκοράρουν και να "σφραγίσουν" τη νίκη του καλής και συγκεντρωμένης στα περισσότερα λεπτά ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι "πράσινοι" μπορεί να μη... θάμπωσαν με την απόδοσή τους, είχαν όμως και σωστή τακτική αντιμετώπιση επιθετικά και αμυντικά στο ματς και καλή κυκλοφορία και δεν απειλήθηκαν μέχρι το σημείο των αποβολών. Αποβολές που παρά λίγο να "προδώσουν" το "τριφύλλι".

Πρόκειται για ενέργειες ανόητες από τον Σιλά και τον Άλτμαν, οι οποίες πρέπει να προβληματίσουν τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Κι αν η δεύτερη κίτρινη του πρώτου είναι μέσα στο... παιχνίδι, η συμπεριφορά και η απερίσκεπτη ενέργεια του δεύτερου (ο οποίος μόλις είχε μπει στο ματς) να κλωτσήσει τον αντίπαλο του, είναι κάτι που πρέπει να τιμωρηθεί. Είναι το λιγότερο βλακώδες να μπαίνεις στην αναμέτρηση για να βοηθήσεις την ομάδα σου η οποία έχει μείνει με 10 παίκτες και να κάνεις μια τέτοια κίνηση, που εκθέτει εσένα, τον προπονητή σου που σε εμπιστεύτηκε και κυρίως την ομάδα.

Το γκολ του Χίλιεμαρκ λίγο πριν από το φινάλε (είχε, φυσικά, αρκετή δόση τύχης), "γκρέμισε" την... πυρακτωμένη Λεωφόρο, έδωσε μια σπουδαία - έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι - νίκη στον Παναθηναϊκό και κατέδειξε το παρακάτω: Αυτή η ομάδα είναι πολύ σκληρή. Κόντρα σε όλα, με χίλια προβλήματα διοικητικά, με αριθμητικό μειονέκτημα σημαντικό σήμερα, έβγαλε ψυχή, πάλεψε μέχρι το τέλος και ανταμείφθηκε. Το πνεύμα μαχητή που έχει περαστεί στους ποδοσφαιριστές είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αυτός είναι ο "υπεύθυνος" για όλο αυτό.

Η συγκεκριμένη νίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, εκτός από το γεγονός ότι συσπειρώνει ακόμη περισσότερο ομάδα και κόσμο (και σήμερα ήταν εκπληκτικός), ανεβάζει και την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας. Μιας συνέχειας δύσκολης με εκτός έδρας αποστολές και ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν το ηθικό τους κι αυτό είναι μόνο ευχάριστο για τον κόουτς του "τριφυλλιού", ο οποίος βλέπει ότι φτιάχνει μια ομάδα, η οποία με τα καλά και τα κακά της, αρνείται να παραδοθεί, αρνείται να πεθάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x