Διονύσης Δεσύλλας

O Παναθηναϊκός δεν πεθαίνει. Πρέπει, όμως, να σηκωθεί…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, τη δύσκολη περίοδο που έρχεται και την ανάγκη να βρεθεί σίγουρη λύση.

Τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο το απόγευμα του Σαββάτου με τον ξεσηκωμό των οπαδών, εκτός από συγκινητικά και ανατριχιαστικά, έδειξαν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο Παναθηναϊκός στο σύνολό του δεν πεθαίνει. Τουλάχιστον, όχι ακόμη. Είναι τέτοια η δύναμη αυτού του συλλόγου, αλλά και του κόσμου του, που ακόμα, όσο δύσκολες και αν είναι οι στιγμές, ο οργανισμός ζει. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή η εικόνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν μόνο η αρχή. Βλέπετε, οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει, πια, την κατάσταση, έχουν αντιληφθεί και αυτοί τα λάθη τους και από εδώ και στο εξής είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν με κάθε κόστος.

Θα πείτε «μα, φτάνει αυτό για την ανάσταση του Συλλόγου;». «Όχι», είναι η απάντηση. Τα παραπάνω είναι οι αντιδράσεις που δείχνουν ζωή -ακόμα- και που στέλνουν μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα απαιτούνται οριστικές λύσεις για να βγει σε πρώτη φάση η χρονιά και μετά το τέλος της να αναζητηθεί το νέο μεγάλο αφεντικό. Δύσκολα πράγματα, αλλά κανείς δεν πρέπει να παρατήσει την προσπάθεια.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ως νέος πρόεδρος, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με επιφανείς Παναθηναϊκούς, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και μαζί με άλλες προσπάθειες (ΟΑΚΑ στα ντέρμπι, έκδοση νέων διαρκείας, πιθανότατα συνδρομή από κόσμο) να συγκεντρωθεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται μέχρι τον Δεκέμβριο. Το επόμενο διάστημα, οι προσπάθειες θα είναι μεγάλες και οι συναντήσεις πολλές, ώστε να «ψηθούν» σε πρώτη φάση αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα και αν, τελικά, θα ανταποκριθούν αυτοί που πρέπει στο κάλεσμα. Ευχή όλων είναι αυτό να συμβεί. Όχι, φυσικά, διότι με κάτι τέτοιο θα σωθεί οριστικά ο Παναθηναϊκός, αλλά διότι θα μπει μια πρώτη τάξη, θα... παρθεί μια πρώτη ανάσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ας κάνουν όλοι ό,τι μπορούν γι' αυτά τα... πρώτα. Προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο η ομάδα μέχρι και τον Δεκέμβριο όταν και θα γίνουν αναγκαστικά πωλήσεις και φυσικά να μη διαλυθεί. Είναι ιστορικό χρέος αυτών που μπορούν, να βοηθήσουν ουσιαστικά την αγαπημένη τους ομάδα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Οφείλουν να το πράξουν και ας έχουν ένα μικρό «κόστος». Τα υπόλοιπα, οι κινήσεις για την οριστική λύση δηλαδή για το «αύριο», είναι πράγματα που πρέπει να συζητηθούν και να τεθούν στη συνέχεια, αφού πρώτα ξεπεραστεί ο πρώτος «σκόπελος» και βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τους επόμενους μήνες. Αφού συμβεί αυτό, θα προχωρήσουν και τα «μακροπρόθεσμα» που αφορούν την επόμενη σεζόν και τη λύση για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ. Με την ευχή όλων, φυσικά, να αντιμετωπιστούν επιτέλους τα προβλήματα και να μπει ένα τέλος στα όσα δραματικά περνάει ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x