Διονύσης Δεσύλλας

Αυτόν τον δρόμο ακολουθούν Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr. για την πορεία του σχεδιασμού του Παναθηναϊκού, τις δυσκολίες που έχει και την κρίσιμη περίοδο που έρχεται για την ομάδα.

Σε 11 μέρες αρχίζει η προετοιμασία των παικτών του Παναθηναϊκού και η διαδικασία του ποδοσφαιρικού «χτισίματος» για τη νέα σεζόν. Σε λιγότερο, λοιπόν, από δυο εβδομάδες πριν από την «πρώτη» του «τριφυλλιού» και τα ανοικτά μέτωπα για την ομάδα είναι πάρα μα πάρα πολλά, γεγονός που, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, δημιουργεί εξτρά πίεση στους Μαρίνο Ουζουνίδη και Νίκο Λυμπερόπουλο, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη του ξεσκαρταρίσματος και της ενίσχυσης.

Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα; Έχουν αποχωρήσει, για διαφορετικούς λόγους, οι Λέτο, Μαρινάκης, Κοτσόλης και Μέστο. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί, με εξαίρεση πιθανότατα τον Ολιβιέ Μπουμάλ μετά και την επαφή των δυο πλευρών, όπως διαβάσατε χθες στο sportfm.gr. Ο Καμερουνέζος ζητάει τα δεδουλευμένα του και είναι έτοιμος να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας. Σε καλό δρόμο είναι και το θέμα αποχώρησης του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο οποίος θα αγωνιστεί στη Νιμ. Οι υπόλοιποι φαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν δέχονται τις προτάσεις από πλευράς «τριφυλλιού» και αν δεν αλλάξουν στάση σύντομα, τότε θα μείνουν στο ρόστερ, δίχως να υπολογίζονται και απλώς θα προπονούνται μόνοι τους.

Ακόμη δεν είναι εφικτό να προχωρήσει κάποια μεταγραφή, παρά τα τσεκαρίσματα και τις επαφές από πλευράς «Λύμπε». Η ενίσχυση φαίνεται ότι θα καθυστερήσει, κάπως, να γίνει. Θα πει κάποιος «μα, καλά, οι υπόλοιποι βασικοί αντίπαλοι έχουν κάνει κάτι περισσότερο (οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, οι οποίες ανακοινώθηκαν, ήταν κλεισμένες από καιρό);». «Οχι», είναι η απάντηση. Η διαφορά, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει και περισσότερα ανοικτά θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν και λιγότερα χρήματα μετά και το περσινό, λανθασμένο όπως αποδείχθηκε, οικονομικό άνοιγμα επί εποχής Αντρέα Στραματσόνι.

Καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο εύκολη δεν είναι η δουλειά των ανθρώπων του «τριφυλλιού» στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν έναν Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό για τη νέα σεζόν. Με μεγάλο στόχο τη διατήρηση του κορμού, το άδειασμα του ρόστερ και την ενίσχυση με 3-4 καλούς ποδοσφαιριστές, ικανούς να δώσουν περισσότερη ποιότητα στην ομάδα, οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος παλεύουν καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χρήματα δεν περισσεύουν κι αυτό το ξέρουν καλά πρωτίστως οι δυο τους.

Πλέον, μπαίνουμε σε μια φάση κρίσιμη για τη δημιουργία και το «χτίσιμο» πριν από την επόμενη χρονιά. Αν, τελικά, κάποιοι φευγάτοι πουν το «ναι» σύντομα στα όσα έχουν προταθεί ή αν οι διοικούντες αποφασίσουν μια μικρή οικονομική υπέρβαση για μια – δυο μεταγραφές, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα ή, αν θέλετε, κάπως ευκολότερα για τους «Λύμπε» - Ουζουνίδη. Και λέμε «κάπως», διότι, ούτως ή άλλως, ο δρόμος είναι δύσκολος. Με αυτούς τους ανθρώπους, όμως, ακόμη κι αυτό το δύσβατο μονοπάτι μπορεί να... περπατηθεί, κάτι που φάνηκε και τη σεζόν που τελείωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x