Διονύσης Δεσύλλας

Βαθιά υπόκλιση και σεβασμός σε Ουζουνίδη και ποδοσφαιριστές

Ο Παναθηναϊκός παραδίδει μαθήματα ποδοσφαιρικής νοοτροπίας και αποδεικνύει ότι αρνείται να παραδοθεί παρά τα όσα τον έχουν αναγκάσει να περνάει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Όποιος νομίζει ότι αυτό που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι εύκολο, είναι γελασμένος. Διότι, μπορεί να μιλάμε για μια τεράστια ομάδα, αλλά το να στέκεσαι αγωνιστικά όρθιος και να παίρνεις αποτελέσματα απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, όπως έγινε σήμερα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είναι σπουδαία δουλειά. Ειδικά όταν μιλάμε για τον φετινό Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων, των βίαιων αλλαγών στο ρόστερ, του παραλογισμού, των προσφυγών και των απλήρωτων ποδοσφαιριστών.

Μην ξεχνάτε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες οι «πράσινοι» έκαναν αποχή, λόγω μη τήρησης των υποσχέσεων από την πλευρά της διοίκησης και το κλίμα στο Κορωπί ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Λίγες μέρες μετά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του, εμφανίστηκαν όχι απλώς συνεπείς στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά έφυγαν νικητές από το γήπεδο, κάτι που έκανε τους περίπου 6000 οπαδούς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, να τους χειροκροτήσει, αναγνωρίζοντας τα πάντα.

Υποκλινόμαστε. Αξίζει σεβασμός σε αυτούς τους παίκτες, στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του. Απεριόριστος. Άλλοι στη θέση τους ή θα τα είχαν παρατήσει ή θα έκαναν απλώς τα τυπικά. Η προσπάθεια, όμως, αυτών των ποδοσφαιριστών με μπροστάρη τον Εβρίτη κόουτς, είναι συγκινητική. Οι «πράσινοι» κάθε εβδομάδα, είτε νικήσουν είτε χάσουν κάνουν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Και στέλνουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η τσέπη μπορεί να είναι άδεια, αλλά η καρδιά είναι γεμάτη…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν ισορροπημένο. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί. Ίδιες τελικές για τις δυο ομάδες (10 η κάθε μια, με 6 στον στόχο), σχεδόν ίδια φάουλ (17-15) και η κατοχή ελαφρώς υπέρ του Παναθηναϊκού (55-45). Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο η ομάδα του Περιστερίου ήταν ανώτερη, ισορρόπησαν το ματς, βρήκαν ρυθμό και αν δει κανείς τη συνολική εικόνα ήταν πιο επικίνδυνοι από τους φιλοξενούμενους με περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Το πέναλτι με το οποίο ο κορυφαίος Μουνιέ σκόραρε ήταν «καθαρό», αφού ο Μάντσον ανατρέπει τον Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή και ο αλάνθαστος διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Πλήν του Μουνιέ, πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι Κάτσε και Τζανδάρης στα χαφ. Ο Κουρμπέλης ήταν σταθερός, με εξαίρεση ένα λάθος, όπως και ο Κολοβέτσιος. Ο Δώνης πάλεψε και ήταν μέσα στις φάσεις, ενώ ο Λουτσιάνο, που έχει επιστρέψει από την πολύμηνη αποχή, λόγω τραυματισμού, έδειξε ότι του λείπει ο ρυθμός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x