Διονύσης Δεσύλλας

Εξαφανίστηκε μετά την καθοριστική αποβολή και... τώρα τρέχει

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη στη Λεωφόρο.

Ολα πήγαν στραβά για τον Παναθηναϊκό στο πολύ κρίσιμο ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο. Ηττα με 2-1 από τους Θεσσαλονικείς και δεύτερο συνεχόμενο κακό αποτέλεσμα για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, η οποία βλέπει τους κίτρινους να απομακρύνονται στους 8 βαθμούς και περιμένουν να δουν τι θα κάνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, η φάση που καθορίζει τα πάντα και αλλάζει όλες τις ισορροπίες είναι η αποβολή του Μαουρίσιο στο 52'. Ο Βραζιλιάνος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα νωρίς (η πρώτη ήταν για διαμαρτυρίες στη φάση του αυστηρότερου - το λιγότερο- πέναλτι υπέρ των κίτρινων) και από εκεί και έπειτα, τα πάντα διαφοροποιήθηκαν. Είχε προηγηθεί το γκολ του Σανκαρέ στο 31' και το χαμένο πέναλτι του Μάνου στο 45' (δοκάρι). Με όλα όσα είχαν συμβεί μέχρι εκείνο το σημείο, το τριφύλλι είχε την ψυχολογία και την ωριμότητα να διαχειριστεί το παιχνίδι με ορθολογικό τρόπο και να φτάσει στην επικράτηση.

Από τη στιγμή που η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έμεινε με 10 παίκτες, ο Άρης κυριάρχησε. Έκανε ό, τι ήθελε στην αναμέτρηση, σκόραρε δυο φορές με τον Μάνο και τον Ματέο μέσα σε ένα τρίλεπτο (62' - 65'), κυκλοφόρησε με άνεση την μπάλα στη μεσαία γραμμή και εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έκανε τίποτα επιθετικά από τη στιγμή της αποβολής και έπειτα.

Καμία αντίδραση, καμία πίεση στην κόντρα, καμία απειλή για την εστία του Κουέστα από τους γηπεδούχους, όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Οχι ότι ήταν εύκολο. Κάθε άλλο. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το τριφύλλι ήταν αναγκασμένο να παίξει για πολλά λεπτά με λιγότερο ποδοσφαιριστή. Σε τέτοια ματς, τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τα χαφ του Άρη, αλλά και οι ακραίοι είχαν εξαιρετική αντιμετώπιση, διαχειρίστηκαν με άψογο τρόπο την υπέρ τους ανατροπή και δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τελική!

Το ματς διαμορφώθηκε σε αναμέτρηση ειδικών συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα λάθος, από την αποβολή και έπειτα απέναντι σε μια καλοδουλεμένη και ποιοτική ομάδα και γνώρισε μια ήττα - σοκ. Δεν ήταν σε θέση να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτή η ήττα μπορεί να κοστίσει στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχει ακόμα δρόμος μακρύς, αλλά οι πολύτιμοι τρεις βαθμοί σήμερα χάθηκαν και πήγαν στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι ξεφεύγουν και αναγκάζουν τους πράσινους να πάνε στον δεύτερο γύρο για το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x