Διονύσης Δεσύλλας

Εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να απαξιωθεί η πρόταση Θεοδωρόπουλου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, την προσπάθεια Θεοδωρόπουλου και εξηγεί γιατί τα πάντα θα πρέπει να αναλυθούν με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού με όλα όσα έχει περάσει την τελευταία πενταετία, έχει φτάσει στα όριά του. Οι φίλοι της ομάδας, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, έχουν βάλει πλάτη, έχουν βοηθήσει οικονομικά και όχι μόνο την αγαπημένη τους ομάδα και θέλουν κάποια στιγμή να μπαίνει ένα τέλος στον κατήφορο και το «τριφύλλι» να αλλάξει για τα καλά σελίδα, μπαίνοντας ξανά σε μια ανοδική πορεία. Εδώ που έχουμε φτάσει, όμως, για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτούνται να γίνουν πολλά πράγματα και το κυριότερο να βρεθεί επενδυτής ή επενδυτές που θα έχουν όραμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου Παναθηναϊκού ξανά. Κι επειδή, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για διάφορους λόγους, θα πρέπει η οποιαδήποτε πρόταση πέφτει στο τραπέζι για σωτηρία του κλαμπ να εξετάζεται με προσοχή, με σύνεση και να μην αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό ή με απογοήτευση.

Από χθες μάθαμε ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και φίλος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έχει στο μυαλό του τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου λαϊκής βάσης, με σκοπό να συγκεντρωθούν 15 εκατομμύρια ευρώ και να γίνει αυτό που είναι το πρώτιστο. Να βγει η χρονιά, δίχως άλλα προβλήματα. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι αν συμβεί αυτό, τότε το καλοκαίρι θα μιλάμε για μια άλλη ιστορία και δεν αποκλείεται άνθρωποι που θέλουν ή το σκέφτονται να μπουν στην ΠΑΕ. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το μεγάλο «αγκάθι» στις πρόσφατες συζητήσεις Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου ήταν για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ η τρέχουσα σεζόν…

Τα όσα πρότεινε στη συνάντηση με τους παλαιμάχους ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι άγνωστα. Ακριβώς, το ίδιο είχε κάνει και ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, η οποία, φυσικά, απέτυχε για διάφορους λόγους. Θα αναρωτηθεί, λοιπόν, εύκολα κάποιος «και γιατί να πετύχει αυτό;». Ξεκάθαρη απάντηση, φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει. Η μόνη περίπτωση να υλοποιηθεί και να πετύχει η πρόταση Θεοδωρόπουλου για συστράτευση 300.000 Παναθηναϊκών και… τσοντάρισμα 50 ευρώ από τον καθένα είναι το όλο εγχείρημα να οργανωθεί σωστά και σε πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, είναι οι υπεύθυνοι να το επικοινωνήσουν και το κυριότερο να ποντάρουν στο γεγονός ότι ο κόσμος μπορεί να «ζεσταθεί» ξανά βλέποντας ότι «μπροστάρης» μπαίνει ένας άνθρωπος με κύρος και με διάθεση να οδηγηθεί ο Παναθηναϊκός αρχικά στη σωτηρία και βλέπουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» έχει, πια, βαλτώσει. Δεν εμπνέει τον κόσμο να συμμετάσχει, με όλα όσα έχουν συμβεί.

Κανείς δε λέει ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο κόσμος… πέταξε τη σκούφια του από τη χαρά του, ακούγοντας ή διαβάζοντας τα όσα πρότεινε ο κ. Θεοδωρόπουλος (ο οποίος δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βάζει τις 500.000 ευρώ από την τσέπη του) στη χθεσινή συνάντηση. Στην παρούσα φάση, όμως, μια πρόταση, ακόμη κι έτσι, από έναν σοβαρό επιχειρηματία που έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει, δεν θα πρέπει να απαξιώνεται, να χλευάζεται. Ούτε, φυσικά, να… αποθεώνεται. Επειδή η περίοδος είναι κρίσιμη και επειδή το κυρίαρχο τώρα για το «τριφύλλι» είναι να βγει η χρονιά, τα όσα ανέλυσε ο mr chipita θα πρέπει να επεξεργαστούν με σοβαρότητα. Τα υπόλοιπα εν καιρώ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x