Διονύσης Δεσύλλας

Επιτέλους, Παναθηναϊκός με ψυχή και αντίδραση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τον καλύτερο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την αντίδραση που έβγαλαν οι πράσινοι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Αν κάποιος αδικείται από το ισόπαλο 1-1 στο ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Μπορεί οι πράσινοι να υστερούν ποιοτικά από τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν αμφισβητείται, αλλά η συνολική εμφάνιση του τριφυλλιού ήταν τέτοια, που ξεκάθαρα δείχνει ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη από τον απ' αυτή του Πέδρο Μαρτίνς.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ, στη μοναδική καλή ευκαιρία των ερυθρόλευκων στο ματς, έβγαλε αντίδραση, ψυχή, πάθος και με άψογη τακτική αντιμετώπιση, κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες, οι οποίοι φάνηκαν κουρασμένοι και όσο περνούσε η ώρα έμεναν από δυνάμεις. Οι πράσινοι εξουδετέρωσαν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους και μόνο μια φορά πιάστηκαν στον ύπνο, όταν και ήρθε και το γκολ των φιλοξενούμενων.

Από εκεί και πέρα, η αντίδραση βγήκε. Με σωστό και μυαλωμένο παιχνίδι, η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να βρει τις στιγμές της και να τις εκμεταλλευτεί. Το χαμένο πέναλτι του Μακέντα, έπειτα από την απόκρουση του Σα, δεν επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πράσινοι έχουν χαρακτήρα και δεν είναι η ομάδα που απογοήτευσε στα προηγούμενα παιχνίδια, με αδιανόητα λάθη που δεν γίνονται ούτε στο... πρωτάθλημα Τύπου. Κι εδώ γεννιέται ένα ερώτημα. Έπρεπε να φτάσουν 4η αγωνιστική και επειδή ο αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός, για να δούμε προσωπικότητα και... κοχόνες από τους παίκτες του Γιώργου Δώνη;

Με υπομονή, σωστό πρέσινγκ, καλή ανασταλτική λειτουργία, οι γηπεδούχοι, αφού είχαν ένα νεκρό διάστημα 10-15 λεπτών, ξαναβγήκαν μπροστά και άρχισαν να προειδοποιούν. Αφού πρώτα έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον εξαιρετικό Σα, ήρθε το πέναλτι από τη μαγική ενέργεια του Ιταλού φορ, το άδειασμα στον Μεριά και την παράβαση του τελευταίου για το δεύτερο πέναλτι που έγινε γκολ από τον Μολό.

Υπάρχουν πράγματα που δε φαίνονται στην τηλεόραση και πρέπει να τα αναφέρουμε. Ενδεικτικό της ψυχής που έβγαλε ο Παναθηναϊκός, είναι το γεγονός ότι όλος ο πάγκος της ομάδας ήταν όρθιος και πίστευε στην ανατροπή ακόμη και στο 94', όταν από λάθος πάσα του Μεριά, ο Τσιμίκας δεν πρόλαβε και παραχώρησε πλάγιο. Ολοι, παίκτες, προπονητής, γιατροί κλπ, φώναξαν "βγείτε μπροστά", αλλά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ντέρμπι.

Δε χρειάζονται πανηγυρισμοί, παρά το γεγονός, βέβαια, ότι ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος και γεμάτος από το ΟΑΚΑ, έπειτα από καιρό. Ο Παναθηναϊκός δε νίκησε και έπειτα από 4 αγωνιστικές έχει δυο βαθμούς. Η εμφάνιση, όμως, η αντίδραση που έβγαλε το τριφύλλι και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ανώτερη απέναντι απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι πράγματα τα οποία θα τη βοηθήσουν ενόψει της συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει από το σημερινό ματς αυτοπεποίθηση, θα αγοράσει ηρεμία και ο Γιώργος Δώνης θα προσπαθήσει με τη δουλειά του στο Κορωπί να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να κάνει ακόμη καλύτερη την ομάδα του κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι και να έρθουν οι νίκες, οι οποίες θα φτιάξουν το κλίμα και θα δείξουν στη συνέχεια τι πραγματικά θα μπορέσει να κάνει ο φετινός Παναθηναϊκός.


Υ.Γ1: Ο Ζαχίντ έχει ποιότητα, αλλά παραμένει βαρύς. Η φάση του γκολ του Ολυμπιακού, αποτελεί αρχικά ευθύνη του Νορβηγού άσου, ο οποίος αργεί να επιστρέψει για να καλύψει τον Τσιμίκα, τη στιγμή που ο Γιόχανσον είχε κλείσει.

Υ.Γ2: Ακόμη μια καλή εμφάνιση από τον νεαρό Περέα. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που κερδίζει ο Κολομβιανός, αλλά η όλη ενέργεια που βγάζει. Δε θα αργήσει, απ' ότι φαίνεται η στιγμή που ο ποδοσφαιριστής θα "χτυπήσει" την πόρτα της ενδεκάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x