Διονύσης Δεσύλλας

Η αντιποδοσφαιρική λογική τιμωρεί σκληρά τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 1-1 του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και τις λιγοστές ελπίδες των πράσινων για την Ευρώπη.

*Όταν πρέπει να φτάσεις στο σημείο να δεχθείς γκολ στο 92’ για να κάνεις σουτ στο δεύτερο ημίχρονο (!), τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ο Παναθηναϊκός στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς τιμωρήθηκε- ξανά- από την αντιποδοσφαιρική του λογική. Προηγήθηκε, έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ, κλείστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάληψης και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά.

*Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το ίδιο έργο φέτος. Είναι πολλά τα παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να βρει δίχτυα και στη συνέχεια πηγαίνει σε μια γνώριμη, παλιομοδίτικη και αποκρουστική τακτική. Κάποιες φορές έχει καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει. Όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Ο Λάζλο Μπόλονι επιμένει στη λογική του τύπου «ταμπουρώνομαι, δίνω την μπάλα στον αντίπαλο και κρατάω όσο μπορώ με νύχια και με δόντια». Αυτό, όμως, θα σου βγει μια, δυο, άντε τρεις. Θα έρθει η η ώρα που θα τιμωρηθείς. Αυτό συνέβη και σήμερα στο ΟΑΚΑ.

*Κρατήστε το εξής στατιστικό: Στην επανάληψη του ντέρμπι η ΑΕΚ είχε 11 τελικές, ενώ το τριφύλλι καμία! Έκανε ένα σουτ με τον Αγιούμπ, μετά το γκολ του Λιβάι όταν αναγκάστηκε να επιτεθεί στα λιγοστά λεπτά που απέμεναν, αλλά δεν «μέτρησε» στη στατιστική, αφού η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του Μαροκινού, ο οποίος ήταν οφσάιντ. Το νούμερο που αναφέραμε τα λέει όλα…

*Τι παραπάνω κριτική μπορούμε να κάνουμε για το σημερινό αθηναϊκό ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός είναι άξιος της μοίρας του. Ο προπονητής του επιμένει στο ίδιο πλάνο και η ομάδα το πληρώνει. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου είναι αποκρουστική. Οι «πράσινοι» κλείστηκαν στο 1/3 του γηπέδου, η ΑΕΚ κυκλοφορούσε την μπάλα σαν να έκανε προπόνηση, το «τριφύλλι» όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο και εν τέλει δέχθηκε το τέρμα σε ένα σημείο που χρόνος για αντίδραση δεν υπήρχε. Στην εποχή που ζούμε, αυτό το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει. Και φυσικά δεν μπορεί να έχει διάρκεια για μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει ως στόχο την επιστροφή στην Ευρώπη και αναζητά την ταυτότητά της.

*Πλέον, πρέπει να γυρίσουν πολλά πράγματα… τούμπα για να πάρει ο Παναθηναϊκός το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απομένουν πέντε δύσκολα ματς, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ και η ομάδα δε σε πείθει ότι μπορεί να κάνει τη ρελάνς. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο ισχύει το ρητό «ποτέ με λες ποτέ», αλλά είναι τέτοια η εικόνα του «τριφυλλιού» και η επιμονή του προπονητή του σε φουλ αμυντικό σχέδιο που η κατάσταση μοιάζει σχεδόν μη αναστρέψιμη στο σημείο που φτάσαμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x