Διονύσης Δεσύλλας

Η μεγάλη αλήθεια του Ουζουνίδη για τον Παναθηναϊκό

Με όλα όσα έχουν συμβεί στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, κανείς δεν μπορεί να περιμένει από την ομάδα, τώρα, περισσότερα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύφτηκε. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενο. Οχι τόσο ως αποτέλεσμα, αλλά ως εικόνα, κυρίως από την πλευρά του τριφυλλιού. Μια ομάδα ταλαιπωρημένη, ξεριζωμένη και αναγκασμένη να ζει με τα προβλήματά της και με τις συνεχείς βίαιες αλλαγές στο ρόστερ της, προσπάθησε, αλλά ξανά δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε. Θα μπορούσε, μάλιστα, να γνωρίσει την ήττα σε μια ιστορική μέρα για τον Σύλλογο (110 χρόνια από την ίδρυση του), αν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις, τόσο στην κεφαλιά του Κλέσιο από πολύ κοντά, όσο και στο πλασέ του Μαρινάκη από πλεονεκτική θέση.

Με μια ενδεκάδα που ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματά της, με τον Δώνη να αναγκάζεται ξανά να παίζει ως επιθετικός, με τους πράσινους να έχουν την ατυχία να χάνουν τον καλύτερό τους παίκτη, τον Δημήτρη Κουρμπέλη, λόγω τραυματισμού και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πειραματίζεται αλλάζοντας συστήματα  και δοκιμάζοντας στην επανάληψη το 3-4-1-2, ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, είχε ενέργεια, αλλά αυτό δεν αρκεί για να παίρνεις νίκες. Η ποιότητα, μετά τις πολλές αποχωρήσεις έχει χαθεί, ο Εβρίτης προπονητής είναι υποχρεωμένος να μοντάρει ξανά από την αρχή για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά μια νέα ομάδα και βοήθειες από τον πάγκο για να αλλάξει η ροή ενός παιχνιδιού δεν υπάρχουν. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση αυτή μέχρι το τέλος της χρονιάς πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Ετσι θα πάει το "πράγμα" και στη συνέχεια.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύφτηκε με όλα όσα υποστήριξε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κόουτς είπε μια μεγάλη αλήθεια την οποία πρέπει να καταλάβουν όλοι και να μην έχουν αυταπάτες. "Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό. Οι απαιτήσεις πλέον δεν είναι ίδιες και υψηλές", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή των πράσινων στη συνέντευξη Τύπου. Μια ατάκα την οποία επανέλαβε 2-3 φορές, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, προκειμένου να γίνει αντιληπτή απ' όλους. Να "περάσει" για τα καλά στη συνείδηση του κόσμου ότι πλέον το ταβάνι είναι ακόμη πιο χαμηλά. Προσπάθειες θα γίνουν, αλλά θαύματα όχι.

Μια μικρή βελτίωση στη συνέχεια μπορεί να δούμε από τον Παναθηναϊκό. Οταν οι Μυστακίδης και Κάτσε μάθουν το παιχνίδι της νέας του ομάδας θα βοηθήσουν. Κι όταν η νέα ενδεκάδα πάρει περισσότερα παιχνίδια και το γκρουπ των ποδοσφαιριστών "σφίξει", είναι δεδομένο ότι κάποια πράγματα θα γίνουν καλύτερα και κάποια αποτελέσματα θα έρθουν. Μέχρι εκεί, όμως. Εντυπωσιακές αλλαγές μην περιμένετε από το "τριφύλλι". Θα δοθεί μια μάχη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών μέχρι το τέλος της σεζόν και το τι θα γίνει από τον Μάιο και μετά είναι μια συζητηση διαφορετική την οποία θα κάνουμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Υ.Γ: Κατανοητά τα μεγάλα προβλήματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απολύτως. Είναι, όμως, λυπηρό σε μια τέτοια μέρα όπως η προχθεσινή να μη γίνεται το παραμικρό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" για τα τα 110 χρόνια ιστορίας του Συλλόγου. Κανείς δε ζήτησε κάτι φανταχτερό, κάτι ακριβό. Ολοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση. Οταν, όμως, σέβεσαι αυτό τον σύλλογο και τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο (έστω κι αυτοι οι 6 χιλιάδες) κάνεις κάτι για να του δώσεις λίγη χαρά, για να τον κάνεις να νιώσει λίγο καλύτερα και να ξεφύγει από τη μιζέρια σε μια τέτοια μέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x