Διονύσης Δεσύλλας

Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν και η προσήλωση στον στόχο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό και την ευκαιρία για το χτίσιμο νικηφόρου σερί.

*Από σήμερα, Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο επόμενο ματς, αυτό του Σαββάτου απέναντι στον Ιωνικό. Καταλαβαίνει κανείς ότι μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και τη διακοπή που ακολούθησε, οι πράσινοι θα ψάξουν επιστροφή στις νίκες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν τον τρόπο να το κάνουν, όπως και να μην αφήσουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για φέτος να πάει χαμένη.

*Όπου «ευκαιρία» βάλτε τις λέξεις «νικηφόρο σερί». Η ομάδα έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας πάει σε δύσκολες έδρες, όπως αυτή των Ιωαννίνων, του Άρη και φυσικά του Ολυμπιακού. Με δυο νίκες στη Λεωφόρο και το «Χ» στο Καραϊσκάκη, η μέχρι τώρα βαθμολογική… σούμα δεν είναι η ιδανική, ούτε η χειρότερη που θα μπορούσε. Ωστόσο, υπάρχει μπροστά ένα πρόγραμμα, στο οποίο το «τριφύλλι» θα αναζητήσει συνεχόμενες επικρατήσεις, προκειμένου να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και φυσικά να ανεβάσει κατά πολύ την ψυχολογία του.

*Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ιωνικό, ενώ στη συνέχεια οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τον Αστέρα στην Τρίπολη και μετά υποδέχονται τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, προτού κοντραριστούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο μεγάλο εντός έδρας ματς. Το τριφύλλι έχει μπροστά του μια σειρά αγώνων, που μπορεί να πάρει επιτυχημένα αποτελέσματα. Αρκεί, φυσικά, να βλέπει κάθε ματς διαφορετικά και να γίνεται όλο και καλύτερο μέσω της σκληρής καθημερινής δουλειάς στο Κορωπί. Αυτό, άλλωστε, είναι και το πνεύμα στην ομάδα. Όλα στην ώρα τους και κάθε παιχνίδι για το τρίποντο.

*Ο Ιωνικός δε θα είναι εύκολος αντίπαλος. Κι αυτό διότι μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τις αρετές του ως ομάδα, αλλά θα αποδειχθεί (θεωρητικά) ένα σκληροτράχηλο σύνολο για τους πράσινους, οι οποίοι μέχρι στιγμής μπροστά στο κοινό τους έχουν δώσει δυο εξαιρετικές ποδοσφαιρικά παραστάσεις με συνολικά 9 γκολ κόντρα σε Απόλλωνα και Βόλο.

*Οι Νικαιώτες σκοράρουν με το σταγονόμετρο (2 γκολ), έχουν δεχθεί 5 τέρματα, αλλά σε δυο αγώνες, και θα πάνε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με αμυντικό προσανατολισμό. Παίζοντας ένα 4-2-3-1, θα κοιτάξουν να κλείσουν για τα καλά τα μετόπισθεν στο τριφύλλι, το οποίο μέχρι στιγμής δυσκολεύεται όταν έχει απέναντί του μαζικές άμυνες. Θυμηθείτε τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα όταν Απόλλων Σμύρνης και Βόλος έπαιξαν ανοικτά και το… πλήρωσαν.

*Ένα σημαντικό, επίσης, στοιχείο του αγώνα μπορεί να είναι οι στατικές φάσεις. Ο Ιωνικός, που δε θα έχει τον Τσιγκρίνσκι στη διάθεσή του, στα 5 τέρματα που έχει δει την μπάλα στα δίχτυα του φέτος, τα τρία άρχισαν από στατικές φάσες και τα άλλα δυο ήταν με πέναλτι! Θα πρέπει να θεωρήσουμε, λοιπόν, δεδομένο ότι εκτός από την πίεση που θα προσπαθήσει να ασκήσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τα πρώτα λεπτά, θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τα στημένα που θα της παρουσιαστούν.

*Υπάρχουν ακόμα μέρες μέχρι το ματς του Σαββάτου και φυσικά για να δούμε πως θα παραταχθεί το τριφύλλι σε επίπεδο προσώπων. Το βέβαιο είναι ότι την ευκαιρία για την οποία κάνουμε λόγο, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να την αρπάξει. Δίχως πολλά λόγια, χωρίς… θεωρίες, αλλά με συγκέντρωση, δουλειά και προσήλωση στον στόχο. Ο πρώτος είναι η επιστροφή στις νίκες στο ματς του Σαββάτου. Τα υπόλοιπα και την προσπάθεια για σερί, θα τα δουν άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο από την Κυριακή κι έπειτα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x