Διονύσης Δεσύλλας

Η στεναχώρια στον Παναθηναϊκό δείχνει σωστή νοοτροπία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το πώς υποδέχθηκαν στον Παναθηναϊκό την ήττα από τον ΠΑΟΚ, την αυτοκριτική στο Κορωπί και το πείσμα για τη συνέχεια.

Του Διονύση Δεσύλλα

Τηρουμένων των αναλογιών και βάσει των συνθηκών, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι στους παίκτες του Παναθηναϊκού για την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο ρεαλισμός και η λογική λένε ότι στην Τούμπα έγινε το αυτονόητο. Νίκησε η καλύτερη, πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα. Ο δικέφαλος ήταν το φαβορί και το έδειξε στο γήπεδο, οι «πράσινοι» ήταν το αουτσάιντερ που πήγαιναν για τη μεγάλη υπέρβαση στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν.

Μπορεί, λοιπόν, ρεαλισμός να υπάρχει και όλοι να γνωρίζουν ότι σύγκριση ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν μπορεί να υπάρξει (τουλάχιστον τώρα...), αλλά κανείς στον Παναθηναϊκό δεν «κάθεται» σε μια τέτοια λογική. Το αντίθετο. Η στεναχώρια για την ήττα και κυρίως για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, που ήταν πολύ κακή, είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές, δυο μέρες τώρα, ήταν σκασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι το σωστό. Αυτή είναι η νοοτροπία που επικρατεί και που έχει καταφέρει να περάσει ο Γιώργος Δώνης.

Ανεξάρτητα από τα προβλήματα και τα όσα έχουν συμβεί, ο Παναθηναϊκός παραμένει ένας τεράστιος σύλλογος. Ετσι, λοιπόν, το… ορθόν είναι, έπειτα από ήττες και μάλιστα σε μεγάλα ματς, να υπάρχει λύπη, στεναχώρια, πίκρα. Διότι, αυτό συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει σε ένα τεράστιο σωματείο. Καμία δικαιολογία, καμία λογική του τύπου «σιγά, δεν πάθαμε και τίποτα». Ετσι γίνεται στις μεγάλες ομάδες, έτσι ξαναγεννιέται ο σπουδαίος σύλλογος. Με τον πήχη να είναι ψηλά, τις απαιτήσεις μεγάλες και την ήττα να μην είναι αποδεκτή. Με ποδοσφαιρικό εγωισμό, με μάχη για τη νίκη και με μοναδικό στόχο σε κάθε παιχνίδι το τρίποντο.

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα μεγάλο έργο του Δώνη. Ο Ελληνας τεχνικός έχει περάσει αυτή τη νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές του κι αυτό μόνο καλό θα βγει για τη συνέχεια. Ολοι ξέρουν ότι κάθε εβδομάδα δίνουν εξετάσεις και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις απ’ όλους, διότι πολύ απλά φορούν μια μεγάλη φανέλα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το μαχητικό πνεύμα και το σύνθημα για «νίκη σε κάθε παιχνίδι», είναι στοιχεία τα οποία επιβάλλονται να υπάρχουν στον Παναθηναϊκό.

Η στεναχώρια, λοιπόν, που αναφέραμε παραπάνω, γίνεται πείσμα. Και σε αυτή τη… φάση βρίσκονται τώρα οι «πράσινοι» ενόψει και του μεγάλου ματς με την ΑΕΚ, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα πάει για ένα και μόνο αποτέλεσμα: Τη νίκη. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Το τι θα καταφέρει, όντας ξανά αουτσάιντερ, θα φανεί στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x