Διονύσης Δεσύλλας

Θα κατέβει για τη «ζημιά» στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει ντέρμπι και το σκεπτικό το οποίο θα κατέβουν οι πράσινοι στο Καραϊσκάκη.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Αναμφίβολα, ο ένας βαθμός που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στα δυο μεγάλα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους ανθρώπους του «τριφυλλιού». Κι αυτό διότι μπορεί η εικόνα στο ματς της Θεσσαλονίκης να ήταν κακή, αλλά η απόδοση στο αθηναϊκό ντέρμπι με την Ενωση ήταν τέτοια που η ισοπαλία αδικεί ξεκάθαρα τους «πράσινους».

Ακολουθεί το μεγάλο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, με το οποίο κλείνει η τριάδα των… hard αναμετρήσεων στον πρώτο γύρο. Το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι που ήταν, είναι και θα είναι το πιο ξεχωριστό. Οι δυο μεγαλύτεροι του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκρούονται και μπορεί το «τριφύλλι» να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά ένα τέτοιο ματς δεν μπορεί να υποβαθμιστεί. Αντιθέτως. Θα προσελκύσει ξανά πολύ κόσμο, θα κάνει τις γειτονιές να ερημώσουν και τις καφετέριες να γεμίσουν από οπαδούς των δυο ομάδων. Είπαμε. Όταν έχει ντέρμπι «αιωνίων», όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Έχουν περισσότερη ποιότητα και εμπειρία από τον Παναθηναϊκό, βάθος στον πάγκο, παίζουν στην έδρα τους και ξεκινούν από μια διαφορετική βάση. Το προβάδισμα είναι ερυθρόλευκο κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Η στάμπα του φαβορί είναι στους κολλημένη στους γηπεδούχους.

Από την άλλη, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα πάει με ένα στόχο στο Καραϊσκάκη. Να πάρει τη νίκη. Αυτό θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του ο Γιώργος Δώνης και με αυτό το σκεπτικό θα κατέβουν στην αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Με συγκέντρωση, ξεκάθαρο σκοπό, πάθος και τακτική πειθαρχεία. Το τελευταίο είναι και το στοιχείο στο οποίο ποντάρει ο προπονητής της ομάδας. Θέλει να προετοιμάσει και να παρατάξει ένα σύνολο, το οποίο χάρη στην τακτική του προσήλωση θα καταφέρει να νικήσει τις μονάδες και την ποιότητα του Ολυμπιακού και θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα των «ερυθρόλευκων». Δύσκολο, μα όχι ακατόρθωτο.

Είναι δεδομένο ότι με αυτή τη νοοτροπία προετοιμάζονται οι «πράσινοι» και έτσι θα παραταχθούν στο ντέρμπι. Αν το πλάνο τους βγει, τότε είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά και να πάρουν αυτό που θα ζητήσουν από τον καλύτερο αντίπαλό τους. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά αυτές τις μέρες, καθαρό μυαλό, πίστη στο σχέδιο, τόλμη από τη μέση και μπροστά και φυσικά τύχη. Περισσότερα, τις επόμενες μέρες, όταν και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις επιλογές του Γιώργου Δώνη για τη βασική ενδεκάδα (Κάτσε και Μουνιέ είναι υποψήφιοι για δυο θέσεις).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x