Διονύσης Δεσύλλας

Καθαρές κουβέντες για το «αύριο» του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεταβατική χρονιά που έρχεται για τον Παναθηναϊκό και για τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σχετικά με την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ.

Γνωρίζαμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο… αδιάφορο μεταγραφικά για τον Παναθηναϊκό. Ποτέ ξανά στο παρελθόν οι «πράσινοι» δεν είχαν περιορισμό στις κινήσεις για την ενίσχυσή τους, ποτέ ξανά δεν είχαν επικεντρωθεί απλά και μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά (επιθετικός άνω των 23 ετών) και όλες οι υπόλοιπες κινήσεις να είναι απλώς περιφερειακές – συμπληρωματικές.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δοκιμάζουν παίκτες νεαρούς- οι οποίοι σαφώς και δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να σηκώσουν στις πλάτες τους το τεράστιο όνομα του κλαμπ- αναζητούν με υπομονή τον απαραίτητο σέντερ φορ και διατηρούν το ρόστερ, έχοντας τον εξής στόχο: Με σκληρή και καθημερινή δουλειά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του, να πάρουν μια θέση στην 5άδα προκειμένου η ευρωπαϊκή τιμωρία να «σβήσει» και η ομάδα από τη μεθεπόμενη σεζόν να αρχίσει να μπαίνει ξανά σε μια… Παναθηναϊκή κανονικότητα, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα έχει αλλάξει η διοίκηση και θα έχει επανέλθει η «υγεία» και η συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις.

Ως γνωστόν, το θέμα Παϊρότζ πήρε μια μικρή παράταση και ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε να καλύψει την ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ, μέχρι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας να αναλάβει οριστικά το τριφύλλι. Ετσι όπως κυλάει τώρα η όλη υπόθεση, όλα δείχνουν ότι οι οριστικές εξελίξεις στην ΠΑΕ μετατίθενται για τα μέσα με τέλη Αυγούστου.

Κάπου εκεί ο Παϊρότζ, με βάση την αισιοδοξία – σιγουριά από το περιβάλλον Αλαφούζου, αλλά και από τους ανθρώπους της ομάδας, θα έχει γίνει το αφεντικό της «πράσινης» ΠΑΕ και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Ταϊλανδού, το κλαμπ θα εξυγιανθεί οικονομικά και μετά τη μεταβατική χρονιά που έρχεται, θα αναζητήσει ξανά την επιστροφή στην κορυφή.

Μακάρι, λέμε εμείς. Προσθέτουμε, όμως, ότι τα πάντα από την πλευρά του Παϊρότζ πρέπει να γίνουν με ειλικρίνεια και απόλυτη διαφάνεια. Ολες οι απορίες θα πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου ο ήδη ταλαιπωρημένος κόσμος της ομάδας να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για την αλλαγή ηγεσίας στην αγαπημένη του ομάδα.

Ποιος είναι ο στόχος του Παϊρότζ; Τι ακριβώς θέλει να πετύχει στον Παναθηναϊκό και ποιο το όραμά του; Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο για τη μεγάλη επιστροφή, μετά και τη φετινή χαμένη σεζόν; Ποιοι είναι δίπλα στον Ταϊλανδό και ποια η σχέση του Βίκτωρα Ρέστη με το όλο θέμα; Υπάρχουν άλλοι συμπαίκτες; Αυτά είναι κάποια βασικά ερωτήματα.

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ολοι υποδεχόμαστε με χαρά και ικανοποίηση τη διαφαινόμενη αλλαγή σκυτάλης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε με λεπτομέρεια όλες τις πτυχές της ιστορίας και να δοθούν καθαρές εξηγήσεις για το «αύριο» του Παναθηναϊκού από τον Ταϊλανδό και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x