Διονύσης Δεσύλλας

Κόουτς, φταις!

Σε έναν Παναθηναϊκό που δεν παρουσιάζει την παραμικρή πρόοδο, δεν μπορεί ο προπονητής να είναι άμοιρος ευθυνών. Γράφει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Σε προηγούμενο κείμενο αναφέραμε τις ευθύνες που έχει ο Αντρέα Στραματσόνι για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται σε μια διάρκεια αγώνων από μέτριος έως κακός. Με τίτλο «Κόουτς, άλλαξέ το», εξηγούσαμε ότι σαφώς και δεν μπορεί να έχει όλη την ευθύνη ένας προπονητής που ήρθε στην ομάδα μέσα στη σεζόν. Από την άλλη, δεν γίνεται και να μην του αναλογεί ένα «κομμάτι» του… φταιξίματος.

Ο «Στράμα» έχει ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας ΚΑΙ στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν για 70 και βάλε λεπτά αριθμητικό πλεονέκτημα και αρκέστηκαν από τότε σε ένα γκολ και ένα δοκάρι. Και τα δυο από τον Μάρκους Μπεργκ. Δεν έχει όλη την ευθύνη, διότι δεν είναι αυτός που «έχτισε» την ομάδα. Εχει, όμως, μερίδιο και δεν μπορεί να μην κριθεί γι’ αυτό που παρουσιάζει το «τριφύλλι» το τελευταίο διάστημα. Τι παρουσιάζει; Τα παρακάτω…

*Ο Παναθηναϊκός βασίζεται κυρίως σε ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις ποιοτικών ποδοσφαιριστών όπως ο Μπεργκ, ο Λέτο (κορυφαίος χθες μέχρι να κουραστεί) και ο Βιγιαφάνιες. Καλά και χρυσά όλα αυτά, μα δεν αρκούν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα… αλάνας για να παίζει σύστημα «πάμε να τους περάσουμε να βάλουμε γκολ». Απαιτείται κι ένα πλάνο, το οποίο δεν φαίνεται πουθενά…

*Η εικόνα της ομάδας, εκτός από το γεγονός ότι παρουσιάζεται άνευ σχεδίου, είναι όλο και χειρότερη. Όχι μόνο δεν παρατηρείται η παραμικρή βελτίωση, όχι μόνο δεν έχουν περαστεί κάποια νέα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού από τον προπονητή, αλλά παρατηρείται μια αγωνιστική κάθοδος παιχνίδι με παιχνίδι.

*Στο παιχνίδι της ομάδας υπάρχουν μόνο ξεσπάσματα. Που είτε αφορούν ένα παιχνίδι, είτε κάποια λεπτά σε ένα παιχνίδι. Ετσι έγινε και χθες. Μικρά ξεσπάσματα, καμία διάρκεια σε καλή απόδοση, και φυσικά κανένα πλάνο τακτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 75’ και μετά όλοι… ψαχνόμασταν να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει ο Παναθηναϊκός!

*Το ρόστερ ποιοτικά έχει ανέβει, με τις προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο. Παρά ταύτα, η εικόνα δεν έχει γίνει καλύτερη. Δεν μπορεί, λοιπόν, σ’ αυτό να μην έχει την κύρια ευθύνη ο Στραματσόνι. Ο Ιταλός δεν έχει καταφέρει να «δέσει» το σύνολο και το χειρότερο απ’ όλα δεν μπορεί να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του…

Εν ολίγοις, για να καταλήξουμε. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι γίνεται δουλειά στο Κορωπί, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και χθες ο κόουτς. Οι ενστάσεις δεν έχουν να κάνουν με αυτό, αλλά με το γεγονός ότι η ομάδα, παρά την προσθήκη καλών ποδοσφαιριστών, δεν μπορεί να δείξει κάτι καλύτερο και πλέον έφτασε στο σημείο να «κινδυνεύει» να χάσει και τη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Θυμίζω ότι η απόφαση της διοίκησης είναι να συνεχίσει με τον Ιταλό και τη νέα σεζόν, εκτός αν συμβούν δραματικές καταστάσεις. Να δεχτούμε την απόφαση, άλλωστε δεν αποφασίζουμε εμείς. Θα πρέπει, όμως, άπαντες στην ΠΑΕ να προβληματισμούν με αυτό που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός, με πιο «φρέσκο» παράδειγμα τα χθεσινά με τον ΠΑΟΚ, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x