Διονύσης Δεσύλλας

Κρατάει τη νίκη και τον Μαουρίσιο, επιβάλλεται να βελτιωθεί

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το δεύτερο σερί τρίποντο του Παναθηναϊκού και την ηγετική εμφάνιση του Μαουρίσιο στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

*Η νίκη ήταν και ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα δεύτερο σερί τρίποντο, μετά την επικράτηση επί της Λαμίας, το οποίο θα έδινε πολύτιμους βαθμούς μετά το άσχημο ξεκίνημα και φυσικά ακόμη καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε, αλλά με πολύ άγχος, με "φτωχή" επιθετικά εμφάνιση απέναντι στον αμυντικογενή Απόλλωνα Σμύρνης.

*Η στατιστική τα λέει όλα. Ένα γκολ με πέναλτι από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, μόλις 4 τελικές για το τριφύλλι και ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι πράσινοι, εκτός από το τέρμα, απείλησαν συνολικά, άλλες τρεις φορές. Δυο με κεφαλιές από Σένκεφελντ και Καρλίτος, έπειτα από κόρνερ και μία στο φινάλε όταν το σουτ του Αϊτόρ έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μάλιστα, τα... χρειάστηκαν όταν στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Λισγάρα πέρασε λίγο έξω, σε μια φάση που παραλίγο να σοκάρει τους πράσινους και να θυμίσει... σκηνές Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα του Μπόλονι έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε.

*Το μόνο που κρατάει ο Παναθηναϊκός από το ματς είναι οι πολύτιμοι τρεις βαθμοί και βλέπει τη συνέχεια. Μια συνέχεια, η οποία πρέπει να έχει νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά και βελτιωμένη εικόνα. Δεν είναι εύκολο. Όταν μια ομάδα έχει αρχίσει τόσο ανάποδα και με σχεδιασμό προβληματικό, χρειάζεται χρόνο για να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα και να παρουσιάσει μια πιο συγκροτημένη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και ένα πιο... γοητευτικό ποδόσφαιρο. Οι νίκες φέρνουν ηρεμία και περισσότερο χρόνο και άνεση για βελτιώσεις. Το σημερινό ματς, σε επίπεδο θεάματος, ήταν από τα χειρότερα του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν. Στο τέλος, όμως, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, μένει το τρίποντο.

*Μένει και κάτι άλλο από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και αυτό έχει να κάνει με τον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν... όλα τα λεφτά για το τριφύλλι στη μεσαία γραμμή. Έτρεξε, βοήθησε πολύ σε ανασταλτικό κυρίως επίπεδο, ηρεμούσε το παιχνίδι όποτε έπρεπε, είχε δοκάρι (η φάση είναι ως μη γενόμενη, βέβαια, από τη στιγμή που δόθηκε το πέναλτι), έβγαλε ποιότητα που έλειπε από το κέντρο και δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να γίνεται όλο και καλύτερος. Βρίσκει ρυθμό, μαθαίνει την ομάδα και αυτό είναι σημαντικό. Πιθανότατα να μιλάμε για την καλύτερη φετινή μεταγραφή, έστω κι αν ήρθε στις... καθυστερήσεις. O Μαουρίσιο ήταν μακράν ο κορυφαίος και είχε, μάλιστα, ένα σωτήριο τάκλιν στο 82' προτού ο Λαγός απειλήσει τον Διούδη από θέση τετ α τετ. Εξαιρετικός σε όλα του!

*Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αυτό που μετράει τώρα είναι οι βαθμοί. Οι απουσίες Κουρμπέλη και Σάντσες, αλλά και οι αναγκαστικές αλλαγές Αλεξανδρόπουλου και Πούγγουρα, έπαιξαν τον ρόλο τους, ωστόσο δεν μπορείς να σταθείς σε τέτοιες δικαιολογίες, όταν αγωνίζεσαι στην έδρα σου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο σκληροτράχηλος είναι ο αντίπαλος, που έπαιξε το γνώριμο πειθαρχημένο και αμυντικό του παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Κυρίως στη γρήγορη ανάπτυξη, τη δημιουργία και στη νοοτροπία να "καθαρίζει" τα παιχνίδια. Τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας δηλαδή ή αν θέλετε τη νοοτροπία Παναθηναϊκού. Μέχρι τώρα, το έχει κάνει μόλις μια φορά στη Λαμία. Όλα τα υπόλοιπα ματς του τριφυλλιού είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε στον Διονύση Δεσύλλα: instagram@dionisisdes

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x