Διονύσης Δεσύλλας

Κρατάει το προβάδισμα, αλλά είναι υποχρεωμένος να πάει για «μάχη» στον Βόλο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 2-1 του Παναθηναϊκού επί του Βόλου και την... "καυτή" ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

* Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στο σημερινό πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο, αλλά θα μπορούσε περισσότερα. Το 2-1 δίνει ένα προβάδισμα στο "τριφύλλι", ωστόσο αφήνει και ανοιχτούς λογαριασμούς. Από τη στιγμή που η ομάδα της Μαγνησίας σημείωσε γκολ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", καταλαβαίνει κανείς ότι η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο ματς, εκεί που το "τριφύλλι" θα πάει για μια ποδοσφαιρική μάχη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στο Πανθεσσαλικό.

*Οι "πράσινοι" είχαν δυο πρόσωπα στην αναμέτρηση. Μέχρι το 50' κυριάρχησαν. Όχι τόσο σε επίπεδο φάσεων, αλλά στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού, της σοβαρότητας και της τακτικής πειθαρχίας. Είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, έξυπνες αποφάσεις και δεν απειλήθηκαν καθόλου από την αντίπαλη ομάδα. Ο Μακέντα σκόραρε ξανά (4ο γκολ σε τρια σερί ματς), ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε "αέρα" δυο τερμάτων στην ομάδα, αλλά όλα διαφοροποιήθηκαν μετά το τέρμα του Βόλου από τον εξαιρετικό... αρτίστα της μπάλας, Φερνάντες.

*Είναι προβληματικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ξανά γκολ στην πρώτη τελική αντιπάλου εντός εστίας. Πολύ ωραίο το τέρμα του Βόλου, από εντυπωσιακό τακουνάκι του Φαν Βεερτ και πλασέ - χάδι του Φερνάντες, αλλά... Για μια ακόμη φορά η ομάδα είδε την εστία της να παραβιάζεται από το πουθενά. Δίχως, προηγουμένως να έχει γίνει η παραμικρή απειλή για την εστία του Διούδη, ο οποίος δε φέρει, φυσικά, ευθυνη στο τέρμα. Ο Έλληνας πορτιέρε ήταν... θεατής σε όλο το ματς, αλλά είδε την μπάλα να αναπαύεται στην εστία του στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

*Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να αποσυντονίζεται. Πιθανότατα, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς να αιφνιδιάστηκαν. Ισως να φοβήθηκαν να ρισκάρουν περισσότερο και να δώσουν με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό γήπεδο στον Βόλο. Είχαν αρκετά λεπτά μπροστά τους (το γκολ μπήκε στο 54΄), αλλά δεν έβγαλαν τις φάσεις που έπρεπε. Θα μπορούσε, βέβαια, το "τριφύλλι" να σκοράρει, όταν στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ, ο Κότνικ απογειώθηκε στο δεξί "παράθυρο" και απέκρουσε εντυπωσιακά.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Παλάσιος είχε μια εξαιρετική εμφάνιση και ήταν μακράν ο κορυφαίος. Ο Μακέντα σκόραρε ξανά, ενώ ο Αλεξανδρόπουλος ήταν, επίσης, πολύ καλός με γκολ και πολλά τρεξίματα. Στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού, καλά πήγαν και οι ακραίοι Κώτσιρας και Χουάνκαρ, αλλά και ο Αϊτόρ.

*Δεν υπάρχει εύκολο ματς, ειδικά σε αυτόν τον θεσμό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα. Δεν είναι το ιδανικό αποτέλεσμα, αφού τα πάντα είναι ανοιχτά. Είναι, όμως, θετικό για το "τριφύλλι" ότι νίκησε, συνέχισε ένα μικρό σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και βλέπει τη συνέχεια. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στη ρεβάνς του Βόλου οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πάνε για να δώσουν "μάχη" με σκοπό να επιστρέψουν στην Αθήνα με την πολύτιμη πρόκριση. Μέχρι τότε, υπάρχει δρόμος και σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα στο πρωτάθλημα. Όλα στην ώρα τους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x