Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός διαλύεται και αγωνιστικά

Μετά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στα διοικητικά, τα οποία «πέρασαν» και στην ομάδα, πλέον ο Παναθηναϊκός καταστρέφει και το ρόστερ του. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Οι φρέσκιες εξελίξεις που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό είναι δυσάρεστες για την ομάδα και τον κόσμο της, αλλά και αναμενόμενες. Καιρό τώρα τονίζαμε ότι ο Ιανουάριος θα είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος μήνα για το παρόν, αλλά και το άμεσο μέλλον του κλαμπ, καθώς οι πωλήσεις και η μείωση του κόστους σε κάθε επίπεδο για την ΠΑΕ, είναι αναγκαίες, από τη στιγμή που χρηματοδότης δεν υπάρχει μετά τα όσα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο και η απόφαση του μεγαλομετόχου να μη στηρίξει άλλο οικονομικά την ομάδα παραμένει ίδια.

Και, να, λοιπόν, που ο χρόνος πέρασε και φτάσαμε στο «σήμερα». Ένα «σήμερα» θλιβερό από κάθε άποψη για τον Παναθηναϊκό, με την επικαιρότητα να αφορά ΜΟΝΟ προσφυγές, χρέη και πωλήσεις ποδοσφαιριστών, πολύ κάτω από την αξία τους, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν μπει σε μια… ποδοσφαιρική ομηρία και δεν είναι στο χέρι τους να πουλάνε τους παίκτες σε υψηλή ή αν θέλετε κανονική τιμή.

Μετά τη διοικητική διάλυση, ο Παναθηναϊκός διαλύεται και αγωνιστικά. Από τη στιγμή που χρηματοδότης δεν έχει βρεθεί και… ό, τι κινείται πωλείται, η ομάδα χάνει πάρα πολύ σε ποιότητα, παύει να είναι όσο το δυνατόν ανταγωνιστική και σε 3 εβδομάδες από τώρα θα είναι σχεδόν αγνώριστη. Θυμίζω ότι έχει πουληθεί για το καλοκαίρι ο Βλαχοδήμος, έχει αποχωρήσει ως ελεύθερος έπειτα από προσφυγή ο Κουτρουμπής, ο Χουλτ προπονείται μόνος του και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει στη Νότιγχαμ ή κάπου αλλού, ο Βιγιαφάνιες αποχαιρετάει και πηγαίνει στην Αλάνιασπορ, ο Μολέδο έπειτα από ένα σίριαλ άνευ προηγουμένου επιστρέφει στην πατρίδα του για την Ιντερνασιονάλ, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και οι Κουρμπέλης και Κουλιμπαλί. Αν σε όλα αυτά βάλουμε και τις καλοκαιρινές πωλήσεις των Ζέκα, Μπεργκ, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι μέσα σε λίγους μήνες ο κορμός διαλύεται και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποχωρούν, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του, ενόψει της συνέχειας.

Το τι θα γίνει στη συνέχεια, το καλοκαίρι δηλαδή, αν βγει η χρονιά έστω κι έτσι, παραμένει άγνωστο. Πολλά ακούγονται, πολλά ψιθυρίζονται, οι φήμες δίνουν και παίρνουν, αλλά δεδομένο δεν υπάρχει τίποτα. Η κατάσταση, στην παρούσα φάση, παραμένει ίδια και απαράλλαχτη και η πραγματικότητα λέει ότι ο Παναθηναϊκός περνάει τις χειρότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του. Ας βγει, λοιπόν, η χρονιά, ας τερματίσει ο Παναθηναϊκός όσο ψηλότερα γίνεται, ας μην κινδυνεύσει περισσότερο και τα υπόλοιπα τα συζητάμε στο τέλος της σεζόν. Για την ώρα περιγράφουμε, αναλύουμε και σχολιάζουμε τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο κλαμπ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x