Διονύσης Δεσύλλας

Όρθιος και πρώτος με «κέρβερο» Μπρινιόλι και μαχητή Αράο παρά την κακή βραδιά στη Χάιφα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία (0-0) του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στη Χάιφα, την κακή εμφάνιση και το «πράσινο» αήττητο στον όμιλο.

*Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό στη Χάιφα ήταν η νίκη και το 2/2 στον όμιλο, κάτι που αν γινόταν θα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα για ευρωπαϊκή συνέχεια στο «τριφύλλι». Το τρίποντο δεν ήρθε, αλλά και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα έπειτα από μια τέτοια κακή και δύσκολη βραδιά για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» δεν έπιασαν την απόδοση που έπρεπε, είδαν τη Μακάμπι να τους δυσκολεύει αφάνταστα, αλλά έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας και πέρασαν πρώτοι στον όμιλό τους, όντα αήττητοι έπειτα από δυο ματς.

*Από την αρχή φαινόταν ότι η κατάσταση δεν ήταν καλή για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλά λάθη, έχασαν τις μονομαχίες, είδαν τη Μακάμπι από νωρίς να κάνει φάσεις, εκμεταλλευόμενη τις… γκέλες και τις λάθος αποφάσεις των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να λέει συνεχώς «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων.

*Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση μετά το πρώτο 15λεπτο, άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο δοκάρι, είχαν άλλη μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Μαντσίνι που πέρασε άουτ, αλλά μέχρι εκεί. Ευκαιρίες δεν γίνονταν για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, διότι πολύ απλά δεν υπήρχε κυκλοφορία και δημιουργία. Η ομάδα ήταν ένα κλικ κάτω από τους παίκτες της Μακάμπι. Έχανε τις μονομαχίες, δεν είχε ταχύτητα στην ανάπτυξη, παρουσίασε προβλήματα στις μεγάλες μπάλες της Μακάμπι και έκανε αβίαστα λάθη, που οδηγούσαν τους γηπεδούχους σε επικίνδυνες καταστάσεις για την περιοχή του Μπρινιόλι.

*Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τίποτα, δεν είχε ενέργεια στο παιχνίδι του και έβγαζε μια κούραση που γινόταν εντονότερη όσο περνούσε η ώρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Μακάμπι να έχει την κατοχή, να βγαίνει με άναρχο τρόπο στην πλάτη της άμυνας, να κάνει ευκαιρίες, αλλά έτυχε να πέσει σε έναν εξαιρετικό Μπρινιόλι, που έβγαζε κάθε ευκαιρία για γκολ των Ισραηλινών και άφηνε την κερκίδα με το «αχ»!

*Ο Ιταλός ήταν μακράν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με σημαντικές επεμβάσεις σε ένα δύσκολο βράδυ για το «τριφύλλι». Δεύτερος ο Αράο, που έκοβε και μοίραζε στη μεσαία γραμμή, ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους χαφ, οι οποίοι δεν είχαν καλή απόδοση. Ο Σένκεφελντ, επίσης, είχε καλή εμφάνιση χωρίς λάθη, με σωστές τοποθετήσεις και αρκετές κερδισμένες μονομαχίες, ενώ σε αυτούς που ξεχώρισαν βάζουμε και τον Κώτσιρα. Ποδοσφαιριστές σημαντικοί όπως οι Βιλένα και Τσέριν ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, οι Χουάνκαρ και Μαντσίνι έκαναν μία από τις χειρότερές τους εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να φτάσει, παρά την κακή βραδιά, σε κάτι καλύτερο αν στα τελευταία λεπτά -στα οποία οι αλλαγές των Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βαγιαννίδη, Σπόραρ και Μλαντένοβιτς έδωσαν μια ώθηση στην ομάδα- ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική απόφαση.

*Όπως λένε, «όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, φρόντισε να μη χάσεις». Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σε ένα κακό παιχνίδι, κατάφερε να μείνει όρθιος και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Χάιφα, διατηρώντας το αήττητο στον όμιλο έπειτα από δύο αγωνιστικές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πήρε νίκη επί του ΠΑΟΚ όταν κυριάρχησε, πήρε βαθμό κόντρα στη Μακάμπι, σε ένα ματς όπου δεν είχε καλή απόδοση, έβγαλε έλλειψη ενέργειας και φαντασίας και προβλημάτισε.

*Η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας έναν σημαντικό βαθμό στις αποσκευές της και γνωρίζοντας ότι δεν είχε την απόδοση που έπρεπε. Ο μαραθώνιος σε Ευρώπη και Ελλάδα συνεχίζεται. Η ομάδα τώρα επέστρεψε στους ομίλους, έπειτα από χρόνια και δεν είναι δυνατό να πάει στα… κόκκινα και να παρουσιάζει σε κάθε ματς την εικόνα που θέλουν όλοι. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το θετικό είναι ότι το «τριφύλλι» έμεινε όρθιο σε μια δύσκολη και πιεστική έδρα, βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και πλέον στρέφει την προσοχή του στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις και στο ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x