Διονύσης Δεσύλλας

Μίλα μου για ντέρμπι…

Γιατί ντε και καλά να «βαφτίσουμε» το ντέρμπι «αδιάφορο»; Ποτέ και για κανέναν λόγο. Παίζουν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Τελεία. Γράφει στο sport-fm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα


Επισκεφτείτε πράσινα και κόκκινα στέκια και πείτε στους θαμώνες το εξής: «Σιγά, αδιάφορο είναι το ντέρμπι. Δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμά του». Το πιθανότερο είναι να ακούσετε από τη συντριπτική πλειοψηφία διάφορους «στολισμούς» και από τη μειοψηφία- την πιο «συντηρητική»- μια κοροϊδία.

Όταν παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καμία βαθμολογική διαφορά δεν παίζει τον ρόλο της. Κανένα τέτοιο ματς δεν είναι αδιάφορο. Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Η κάθε πλευρά «λυσσάει» για τη νίκη και στην τελική αυτό είναι και ένα από τα πολλά στοιχεία που κάνουν αυτή την αναμέτρηση τόσο ξεχωριστή.

Τρεις και σήμερα, λοιπόν. Μπήκαμε για τα καλά στην τελική ευθεία για το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Για τη «μητέρα των μαχών». Και μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως προϊόν, να είναι πιο απαξιωμένο από ποτέ, μπορεί το παρασκήνιο και όλα όσα γίνονται εκτός των τεσσάρων γραμμών να μονοπωλούν (δυστυχώς) το ενδιαφέρον, μπορεί οι κόντρες και οι ψευτοτσαμπουκάδες στα γραφεία της Super League να «πουλάνε» περισσότερο, απ’ ότι τα αγωνιστικά, αλλά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όπως και να’ χει, αποτελεί το big event κάθε χρονιάς. Το ματς που περιμένουμε όλοι.

Διανύουμε την εβδομάδα του «άγχους» και του… σφιξίματος στο στομάχι. Όσοι από εσάς το έχετε ακόμα αυτό, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του ντέρμπι, συγχαρητήρια. Παραμένετε ακόμη αγνοί και ρομαντικοί του ποδοσφαίρου. Διανύουμε, επίσης, τις ημέρες των ατελείωτων αναμνήσεων και των συζητήσεων με την παρέα σας στις καφετέριες και τα τσιπουράδικα. Συζητήσεις για παλιά ντέρμπι, για το πρώτο ματς που θυμάστε, για τον καλύτερο «τσαμπουκά» επιθετικού – αμυντικού, για, για, για…

Τι σημασία έχει που οι Πειραιώτες είναι 22 βαθμούς μπροστά; Και γιατί ντε και καλά να «βαφτίσουμε» το ντέρμπι «αδιάφορο»; Ποτέ και για κανέναν λόγο. Παίζουν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Τελεία. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική «σύγκρουση» δυο διαφορετικών κόσμων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Και για τους «πράσινους», το παιχνίδι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουν λίγη χαρά στον τόσο πικραμένο, φέτος, κόσμο τους. Μια νίκη στο «σπίτι» του αιωνίου αντιπάλου, μπορεί να φέρει χαμόγελα, έστω κι αν όλοι οι στόχοι έχουν χαθεί. Και ξέρετε: Μια μικρή χαρά στο ποδόσφαιρο, μπορεί να ισοδυναμεί με πολλές περισσότερες από κάποιο άλλο «κομμάτι» της κοινωνικής μας ζωής…

Αναλύσεις και ρεπορτάζ για ενδεκάδες, από αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x