Διονύσης Δεσύλλας

Μόνο οι πράσινες φανέλες θύμιζαν Παναθηναϊκό

Θλιβερή εικόνα, παιδικά λάθη, ήττα με κάτω τα χέρια και ελλείψεις που βγάζουν μάτι. Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σήμερα, μετά την γκέλα στη Λαμία, ήταν η νίκη για το restart, αλλά και το καλό ποδόσφαιρο, έπειτα από την απογοητευτική εικόνα της πρεμιέρας. Τελικά, αυτό που είδαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο από το τριφύλλι ήταν τρεις φορές χειρότερο απ’ όσα έγιναν την πρώτη αγωνιστική. Ήττα με κάτω τα χέρια από τον εξαιρετικό ΟΦΗ, μια εικόνα τραγική σε κάθε τομέα και ένας έντονος προβληματισμός για μια ομάδα που θύμιζε Παναθηναϊκό μόνο από τις πράσινες φανέλες.

Τόσο κακό Παναθηναϊκό, ειδικά μέσα στην έδρα του, είχαμε καιρό να δούμε. Το πράγμα φάνηκε από την αρχή, όταν ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε το κέντρο – φάντασμα των πράσινων και κλέβοντας πανεύκολα την μπάλα έβγαινε στην κόντρα και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις. Το 0-1 ήρθε φυσιολογικά, αφού η εικόνα των πράσινων ήταν τέτοια που έδινε δικαιώματα από την άθλια μεσοαμυντική λειτουγία. Οι μεταβάσεις ήταν κακές, το κενό μεταξύ χαφ και άμυνας τεράστιο και πολλές φορές παρατηρούσαμε σοφτ αντιδράσεις ατομικά από τους παίκτες.

Στην επανάληψη, αυτό που έγινε έκοψε και τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για αντίδραση. Τα παιδικά λάθη από Νούνες και Μπουζούκη, έδωσαν δυο δώρα στους Κρητικούς, οι οποίοι σκόραραν και είπαν… κι ευχαριστώ!

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Η ομάδα παρουσιάζει μια κάκιστη εικόνα σε όλες τις γραμμές της. Δημιουργία δεν υπάρχει, ποδοσφαιρικό πάθος δε βγαίνει, λάθη γίνονται εύκολα, η ανασταλτική λειτουργία, όταν σήμερα οι «πράσινοι» πιέστηκαν, ήταν απούσα, οι μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει και υπάρχουν σημαντικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί, με πρώτο και μεγαλύτερο αυτό του αμυντικού χαφ (μετά τον Κουρμπέλη, το χάος…).

Το τι θα γίνει στη συνέχεια και πως ο Παναθηναϊκός θα βγει μεταμορφωμένος προς το καλύτερο μετά τη διακοπή, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Θα δείξει ο χρόνος, αλλά εκτός αυτού χρειάζονται και μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες.

Πλην του καθαρά αγωνιστικού κομματιού, υπάρχει και το ψυχολογικό. Ο Γιώργος Δώνης το είπε: «Η ομάδα, εκτός των άλλων, φάνηκε ψυχικά ανέτοιμη». Από που κι ως που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» μια τόσο… χαλαρή εικόνα; Που είναι ένα από τα στοιχεία που βλέπαμε πέρυσι, αυτό του πάθους και του ποδοσφαιρικού τσαμπουκά; Έχει κερδίσει κάποιος από τους ποδοσφαιριστές κάτι με την ομάδα και δεν το ξέρουμε; Οι ερωτήσεις, φυσικά, είναι ρητορικές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x