Διονύσης Δεσύλλας

Να μη γίνει το εγκληματικό λάθος με Καλτσά

Ο Νίκος Καλτσάς αποκτήθηκε ως «επένδυση» και ένα χρόνο φαίνεται να μην υπολογίζεται από τον προπονητή του ως πρώτη λύση. Η διοίκηση δεν πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Κάτι δεν… κάθεται καλά με τις εξαγγελίες του Αντρέα Στραματσόνι. O Ιταλός, εκτός των άλλων, έχει κάνει λόγο για πλάνο ελληνοποίησης στον Παναθηναϊκό και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εξετάζει περιπτώσεις Ελλήνων, όπως ο Κονέ και ο Κυβρακίδης. Ο «αλενατόρε» θέλει- ορθώς- η ομάδα να έχει και πάλι έντονο το ελληνικό στοιχείο, αποκτώντας καλούς ντόπιους ποδοσφαιριστές. Καλά κάνει. Την ίδια στιγμή, όμως, βγαίνει προς τα έξω ότι ο κόουτς δεν έχει στις πρώτες του επιλογές τον Νίκο Καλτσά και ο ποδοσφαιριστής είναι προς αποχώρηση, διότι θέλει να παίζει.

Προσπαθείς να σκεφτείς τα «γιατί». Μα κυρίως τη λογική που έχει μια τέτοια απόφαση και άκρη δεν βγάζεις. Διότι δεν μιλάμε για κάποιον μέτριο ποδοσφαιριστή, σε προχωρημένη ηλικία και… ξεζουμισμένο. Το αντίθετο. Είναι και καλός παίκτης, σε εξαιρετική ηλικία (26), με πάρα πολύ καλά στοιχεία, με κίνητρο και με «δίψα» για διάκριση. Α, είναι και Έλληνας, για να μην ξεχνιόμαστε. Ένας ποδοσφαιριστής που σε μια κακή χρονιά για το «τριφύλλι», με το «καλημέρα» είχε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 γκολ.

Ο Στραματσόνι δείχνει να μην τον έχει, όπως είπαμε, στις πρώτες επιλογές και ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που ο παίκτης θέλει να αγωνίζεται, θα κοιτάξει να τον δώσει δανεικό. Την ίδια στιγμή, ο Καλτσάς, απογοητευμένος και εκνευρισμένος επιθυμεί να αφεθεί ελεύθερος. Αν γίνει το τελευταίο, τότε θα έχει ολοκληρωθεί ένα «έγκλημα» και ο Παναθηναϊκός θα χάσει ένα «περιουσιακό στοιχείο» (ποδοσφαιρικά πάντα) με δυνατότητες να ανεβάσει πάρα πολύ την αξία του στο μέλλον.

Οι διοικούντες θα πρέπει να τα βάλουν κάτω και να επιβάλλουν στον Στραματσόνι την παραμονή του Καλτσά στην ομάδα. Κι’ αν ο Ιταλός έχει δει αρνητικά στοιχεία στον Ελληνα άσο, οφείλει να βγάλει και πάρει απ’ αυτόν μόνο τα θετικά. Εκεί, άλλωστε, φαίνεται και ο προπονητής που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Όταν καταφέρνει να παίρνει το 110% από τους ποδοσφαιριστές του.

Ας μη γίνει το «έγκλημα» με τον Καλτσά και ας μη χαθεί ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλα τα προσόντα όχι μόνο να παίξει, αλλά να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Η απόφαση ανήκει στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ας πράξει τα σωστά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x