Διονύσης Δεσύλλας

Νίκη οξυγόνο, μαγικός Ζαχίντ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και την εκπληκτική εμφάνιση του Γκίας Ζαχίντ.

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη ήταν να φύγει με τους τρεις βαθμούς και να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Το κατάφερε. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να συνεχίσει με ηρεμία η ομάδα, προκειμένου να προσπαθήσει να χτίσει ένα σερί μέχρι τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει το "τριφύλλι", η αποστολή εξετελέσθη.

*Ο Γκίας Ζαχίντ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Ο Νορβηγός σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ, ήταν δραστήριος, έκανε κάποιες εκπληκτικές ενέργειες, δείγμα της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει και μετά τα σημερινά ανέβασε την ψυχολογία του. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλά από τον Ζαχίντ. Τα πήρε στη Νέα Σμύρνη, πρέπει να τα πάρει και στα επόμενα παιχνίδια. Το γεγονός ότι απέδωσε καλύτερα αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό, μαρτυρά και ποια είναι η κανονική του θέση. Εκεί πρέπει να παίζει ο παίκτης και θεωρείται βέβαιο ότι μετά και όσα είδαμε στη Νέα Σμύρνη, εκεί θα... μονιμοποιηθεί.

* Οι πράσινοι θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα γκολ και να μην έχουν άγχος μέχρι το φινάλε. Είναι, φυσικά, θετικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος δημιούργησε τόσες ευκαιρίες. Είχε δυο δοκάρια με Ινσούα και Μπουζούκη και δυο ακόμη πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζαχίντ. Από την άλλη, μπορούμε να πούμε ότι φάνηκε και μια επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Υπήρχαν φορές στις οποίες οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έβγαιναν με ευκολία κοντά στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν τελείωναν το ματς. Ευτυχώς για το τριφύλλι, αυτό δεν κόστισε. Σε άλλο ματς, όμως, μια ανάλογη εικόνα, οι χαμένες ευκαιρίες μπορούν να κάνουν ζημιά κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Έλληνα προπονητή.

*Για δεύτερο σερί ματς, με μεγάλη "πληγή" των πρώτων αγώνων, δεν ήταν... ανοιχτή. Αναφερόμαστε στην ανασταλτική και την αμυντική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Τόσο τα χαφ του, όσο και οι αμυντικοί του τα πήγαν καλά. Πολύ σημαντικό μερίδιο στη βελτίωση και τη σταθερότητα της άμυνας έχει παίξει ο Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός ήταν ξανά σταθερός, έδινε ηρεμία στα μετόπισθεν και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι παίρνει τη φανέλα βασικού μόνιμα από εδώ και στο εξής.

*Ο Περέα έδωσε μάχες, ήταν ξανά δραστήριος και δυναμικός στο παιχνίδι του και προσπάθησε να καλύψει το κενό του Μακέντα. Από τον νεαρό λείπει η τεχνική κατάρτιση, αλλά και η εμπειρία. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή για τον Κολομβιανό. Είναι ένα παιδί που μπορεί να βοηθήσει, αλλά ακόμα δεν μπορεί να πάρει πάνω του την επίθεση του Παναθηναϊκού. Απαιτούνται αρκετά για να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

*Πλέον, η ηρεμία επιστρέφει στο πράσινο στρατόπεδο κι αυτό είναι κάτι που το ήθελε πολύ η ομάδα. Με σκληρή δουλειά, ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του πρέπει να δουν τη συνέχεια με περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση, αλλά και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Η νίκη σήμερα ήταν οξυγόνο και φτιάχνει πολύ την ψυχολογία. Από εδώ και πέρα, επιβάλλεται το σερί, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ανέβει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και να ζεστάνει τον κόσμο του, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε και από τα αγωνιστικά, έχοντας ήδη τις... σκοτούρες του λόγω των διοικητικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x