Διονύσης Δεσύλλας

Ο «αλήτης» Ινσούα και η αδικία για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας υποκλίνεται στον καλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος, γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Α ρη και στέκεται στη μεγάλη αδικία για το «τριφύλλι».

Αρχικά, δυο λόγια για το ΜΑΓΙΚΟ γκολ του Εμάνουελ Ινσούα στο σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με τον Αρη. Όσες φορές κι αν το δεις, δεν το χορταίνεις. Ο Αργεντινός σημείωσε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα των τελευταίων ετών στη Σούπερ Λίγκα.

Να πούμε για την αρχική του σκέψη να αφήσει την μπάλα, βλέποντας τον Άλτμαν να βγαίνει μπροστά; Να σταθούμε στην γρήγορη κάθετη κίνηση που έκανε για να πάρει την μπάλα από τον Ισραηλινό; Ή μήπως για την εκπληκτική εκτέλεση με σκαφτό πλασέ, από κοντινή απόσταση, με υπέροχα φάλτσα και με την μπάλα να αναπαύεται στα πλάγια δίχτυα; ΕΠΟΣ.

Γκολ–απόλαυση από τον Αργεντινό, ο οποίος φέτος είναι ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας και αναμφίβολα ο καλύτερος «κανονικός» αριστερός μπακ του πρωταθλήματος (εξαιρούμε τον Βιεϊρίνια, ο οποίος μπορεί να παίζει εκεί, αλλά η θέση του είναι άλλη). Ο Ινσούα αποτελεί παράδειγμα για όλους. Είναι μαχητής, δίνοντάς τα όλα σε κάθε ματς και αμυντικός που… ξέρει ποδόσφαιρο. Το τελευταίο καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι αυτοί που την περσινή χρονιά τον αποκαλούσαν «χτίστη», «άμπαλο» κλπ.

Δεν ήταν, φυσικά, μόνο το τέρμα του «αλήτη» Ινσούα που έφερε τη νίκη για το «τριφύλλι» απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν, αρχικά, αυτό του Χρήστου Δώνη (το ήθελε πολύ αυτό το γκολ) έπειτα από την εξαιρετική ασίστ του Μακέντα, αλλά και η όλη λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Δώνη από το 55’ και μετά. Μέχρι εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί. Δεν μπορούσαν να πιάσουν ρυθμό επιθετικά, δεν έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους απέναντι στον καλοστημένο Άρη και μάλιστα παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνες.

Όταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη ανέβασε στροφές, τότε και ευκαιρίες έκανε, και γκολ πέτυχε, και έσφιξε την άμυνά της, μη δίνοντας τη δυνατότητα στους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του Αρη να γίνουν απειλητικοί. Η νίκη είναι πέρα για πέρα δίκαιη για τον καλύτερο Παναθηναϊκό.

Δίκαιη, όμως, δεν είναι η… βαθμολογία. Είναι κρίμα γι αυτή την ομάδα που κάνει φέτος μια τεράστια προσπάθεια, κουβαλώντας από πέρυσι ένα κάρο προβλήματα και έχοντας ως πρώτο στόχο την εξυγίανση, να μη σβήνει την ευρωπαϊκή της ποινή. Το μέχρι τώρα -9 είναι κι αυτό που «σκοτώνει» το «τριφύλλι». Στο γήπεδο, οι «πράσινοι» έχουν 44 βαθμούς, αλλά λόγω των τιμωριών ο πίνακας δείχνει 35. Κρίμα κι άδικο, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή και δεν αλλάζει.

Σε ατομικό επίπεδο, πλην του Ινσούα, του Δώνη, του Μακέντα, ο Οικονόμου είχε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ηταν μέσα στα δυο γκολ, έβγαλε άλλη μια καλή σέντρα σε ευκαιρία του Δώνη και αμυντικά ήταν άψογος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x