Διονύσης Δεσύλλας

Ο Βαγιαννίδης ΠΡΕΠΕΙ να εξελιχθεί μέσω του ΠΑΟ, αλλά ας μπει ένα τέλος στην υπερβολή...

Ναι, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θεωρείται τοπ ταλέντο και ο ΠΑΟ οφείλει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Οι υπερβολές, όμως, μόνο ζημιά κάνουν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Ο Γιώργος Βαγιαννίδης μαζί με ακόμα 2-3 παιδιά απ' αυτή τη φουρνιά ποδοσφαιριστών δεν είναι απλώς κάποια ταλέντα που μπορούν να βγάλουν το ψωμί τους από το ποδόσφαιρο. Είναι ξεχωριστές περιπτώσεις. Είναι παίκτες top στην ηλικία τους και μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά αν τους ευνοήσουν οι συνθήκες, αν η συγκυρία είναι καλή και φυσικά αν δουλέψουν σκληρά και χωρίς να έχουν το μυαλό τους αλλού.

*Για τον 18χρονο φουλ μπακ έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, όταν ακόμα προπονητής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και έσταζε μέλι για τα προσόντα του. Ο πρωην τεχνικός της ομάδας - και όχι μόνο- από τότε μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του νεαρού άσου, αρκεί, φυσικά, να βάλει το κεφάλι κάτω, να ιδρώσει, να αποκτήσει εμπειρίες και το χάρισμα που έχει να το αξιοποιήσει μέσω του Παναθηναϊκού. 

*Ας μιλήσουμε δίχως περιστροφές και ας το διατυπώσουμε ευθέως: Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσει τον Βαγιαννίδη και οφείλει να κάνει κάθε προσπάθεια, προκειμένου αυτό το παιδί να μη χαθεί και συνεχίσει στην ομάδα την οποία βρίσκεται πολλά χρόνια. Ο νεαρός άσος είναι ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή κι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από τον Σύλλογο ο οποίος τον έχει μεγαλώσει και ο οποίος θα του δώσει ευκαιρίες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το τριφύλλι δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω στην αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

*Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη. Πρόκειται για παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου, οι οποίοι λογίζονται στους βασικούς της ομάδας, ενώ υπάρχει, επίσης, από τις ακαδημίες ο Χρήστος Δώνης. Μην ξεχνάμε, επίσης, την περίπτωση Αποστολάκη, που αναμένεται να ανανεώσει, αλλά και τους Αλεξανδρόπουλο και Αθανασακόπουλο, επίσης σπουδαία ταλέντα που θα τα βλέπουμε όλο και περισσότερο να παίρνουν τις ευκαιρίες. Συνεπώς, αν υπάρχει μια ομάδα κι ένα περιβάλλον που είναι ιδανικά για τον Βαγιαννίδη, δεν βρίσκονται αλλού, αλλά στον Παναθηναϊκό, γεγονός που πρέπει να παίξει ρόλο στις αποφάσεις του παιδιού, αλλά και της οικογένειάς του. Μακάρι να έχουμε θετική κατάληξη και ο νεαρός να συνεχίσει να εξελίσσεται ποδοσφαιρικά στο "τριφύλλι".

*Ανεξάρτητα απ' αυτό θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερβολή και την τρέλα. Ο νεαρός αγωνίστηκε για 61 λεπτά σε ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, είχε μια άκρως θετική εμφάνιση με γκολ και ασίστ, αλλά μέχρι εκεί. Φυσικά και, όπως γράψαμε και παραπάνω, το παιδί είναι ένα τοπ ταλέντο και δείχνει ότι έχει κάτι που σε μαγνητίζει. Οσοι έχουν ασχοληθεί για χρόνια με την περίπτωσή του, γνωρίζουν πολύ καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε. Προφανώς και θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει. Αλλά, η μανία που μας πιάνει αρκετές φορές με μια εμφάνιση, είναι αρκετή να προκαλέσει ζημιά στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και όχι μόνο. 

*Το τι θα γίνει στην περίπτωση του Βαγιαννίδη, θα το μάθουμε σύντομα. Μέχρι τότε, θα πρέπει οι τόνοι να πέσουν. Δε βοηθούν πουθενά και μόνο κακό κάνουν, γεγονός που θα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Αυτές οι ηλικίες είναι "δύσκολες", οι ισορροπίες είναι λεπτές, ο παίκτης μπορεί να επηρεάζεται και να βομβαρδίζεται από 100 πλευρές και μια λάθος κίνηση είναι ικανή να τα καταστρέψει όλα. Υπομονή, λοιπόν, χαμηλά η μπάλα και θα δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις για ένα παιδί που έχει αξία, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη στο μέλλον με τη δουλειά του και την ταπεινότητα. Aυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του Παναθηναϊκού, την ομάδα στην οποία μπορεί ο νεαρός να αναπτυχθεί, να παίξει, να καθιερωθεί. Ολα τα υπόλοιπα έρχονται μετά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x