Διονύσης Δεσύλλας

Ο Δώνης θα σκυλιάσει για να πάρει το 100% από τον Μακέντα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεταγραφή Μακέντα στον Παναθηναϊκό, το κίνητρο του Ιταλού και την ικανότητα του Γιώργου Δώνη να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών.

Tου Διονύση Δεσύλλα

Φεντερίκο Μακέντα, λοιπόν. Ο Ιταλός είναι από χθες ο εκλεκτός για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Αποτελούσε το φαβορί, «πάλεψε» μαζί με τον Σίγκθορσον για τη θέση και τελικά κατάφερε, για πολλούς λόγους, να βγει ο νικητής και να φορέσει τα πράσινα. Ποδοσφαριστής με στοιχεία που θέλει ο Γιώργος Δώνης, μα και με φθίνουσα πορεία στην καριέρα του. Το κάποτε μεγάλο ταλέντο της Μαν. Γιουνάιτεντ, δεν είχε τη συνέχεια, την εξέλιξη που περίμεναν πολλοί και την τελευταία διετία βρέθηκε στη Νοβάρα με την οποία είχε συνολικά 49 συμμετοχές και 10 γκολ.

Ψηλός, ικανός με την μπάλα στα πόδια και στο να βοηθάει στη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας. Το τελευταίο είναι κάτι που το ήθελε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και το είχε ζητήσει από τον Νίκο Νταμπίζα. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας δεν ήταν απλώς να αποκτηθεί φορ που θα σκοράρει, αλλά που θα συμμετέχει στο παιχνίδι, που θα γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και που θα αποτελέσει, αν θέλετε, την προσωπικότητα στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Πολύ σημαντικό για τον Ιταλό- που τοπ σκόρερ δεν είναι, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία τα διαθέτει- είναι το κίνητρο. Κακά τα ψέματα. Οι αμφιβολίες για τον ποδοσφαιριστή είναι πολλές. Η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα και τώρα στον Παναθηναϊκό έχει την ευκαιρία να κάνει ένα restart. Ούτε τα χρόνια τον πήραν, ούτε, φυσικά, το ποδόσφαιρο ξέχασε. Προφανώς, αρκετές συγκυρίες και πιθανότατα λανθασμένες επιλογές στην καριέρα του τον έφτασαν από την Πρέμιερ Λιγκ, στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Στο τριφύλλι έχει το κίνητρο να ξεκινήσει και να αποτελέσει τον… επόμενο Μπεργκ. Ποιότητα διαθέτει, αυτό είναι δεδομένο. Το κυρίαρχο γι αυτόν είναι να δείξει ότι έχει την όρεξη να... παραδώσει πνεύμα στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της Σούπερ Λίγκας για να αρχίσει να κοιτάζει προς τα ψηλά ξανά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο ότι θα δουλέψουν πολύ μαζί του σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει ο Ιταλός να σηκώσει ξανά κεφάλι και θα βοηθήσει τη νέα του ομάδα, αλλά και τον εαυτό του.

Το σίγουρο είναι ένα: Ο Γιώργος Δώνης θα σκυλιάσει για να πάρει το 100% από τον παίκτη. Διότι έτσι είναι ο Έλληνας τεχνικός. Το έχουμε τονίσει ξανά. Το πνεύμα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι να έχει μια ομάδα που θα μάχεται για νίκες. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βλέπει τα πάντα θετικά. Δίχως, φυσικά, να αιθεροβατεί. Αλλωστε, δεν είναι και τέτοιος τύπος.

Ο Δώνης και οι παίκτες του θα δουλέψουν πάρα πολύ με το νέο τους εννιάρι. Θα πέσουν πάνω του, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ποιότητά του και να τον κάνουν ξανά τον ποδοσφαιριστή που ήταν φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες. Θα ποντάρουν πολύ στο κίνητρό του και τη δίψα που έχει για ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, ξανά. Το αν θα τα καταφέρουν, θα το δείξει ο χρόνος. Ας το ελπίσουμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x