Διονύσης Δεσύλλας

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός και ο Ανουάρ που έλειπε

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το σημαντικό διπλό του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης και αναλύει το ντεμπούτο του αλάνθαστου Ανουάρ.

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν η νίκη, προκειμένου το τριφύλλι να συνεχίσει την καλή πορεία του τελευταίου διαστήματος, αλλά και να μπει με το δεξί στις δύσκολες αναμετρήσεις οι οποίες θα κρίνουν την είσοδό του στα πλέι οφ. Η νίκη ήρθε και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση. Όχι εντυπωσιακή, αλλά όπως πρέπει…

*Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλους του αγώνα. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα στατιστικά και θα το διαπιστώσει. 63-37 η κατοχή υπέρ της ομάδας του Γιώργου Δώνη, 7-6 οι τελικές, λιγότερα λάθη, περισσότερο τρέξιμο. Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά στα Πηγάδια. Κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, έψαξε με υπομονή το γκολ, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία τόσο από τα χαφ, όσο και από τους αμυντικούς, εγκλώβισε την Ξάνθη, «χτύπησε» με ωραίο τέρμα του Μακέντα και έχασε ευκαιρίες για δεύτερο. Γεμάτη η εμφάνιση, που τονώνει ακόμη περισσότερο το ηθικό όλων στην ομάδα και γεμίζει με αυτοπεποίθηση το σύνολο του Γιώργου Δώνη ενόψει της συνέχειας.

*Σε ατομικό επίπεδο δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε. Ο Μακέντα σκόραρε ξανά, ο Ζαχίντ έβγαλε για τρίτο σερί παιχνίδι ασίστ, δείχνοντας ξανά την ποιότητά του και την ικανότητά του να «ταΐζει», οι ακραίοι και οι χαφ έκαναν σωστή δουλειά, ενώ οι στόπερ Σένκεφελντ και Πούγγουρας ήταν… κέρβεροι στην άμυνα, αναχαιτίζοντας κάθε προσπάθεια των επιτιθέμενων της Ξάνθης.

*Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Ανουάρ, τον Ισπανομαροκινό χαφ που έκανε το ντεμπούτο του και «έβγαλε» όλο το ματς. Αγωνιζόμενος στον άξονα της μεσαία γραμμής, δίπλα στον Δώνη, ο 25χρονος ήταν σχεδόν άριστος. Έτρεχε ακατάπαυστα, ήταν επιθετικός στα μαρκαρίσματά του, ολοκλήρωσε το ματς σχεδόν χωρίς λάθος, είχε σωστές τοποθετήσεις και παραλίγο να σκοράρει, όταν το σουτ που έκανε ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε εντυπωσιακή εκτίναξη στο «παραθυράκι» και απόκρουση. Ο Ανουάρ θύμισε στο στυλ παιχνιδιού του έναν… μικρό Ζέκα. Το ντεμπούτο του ήταν άκρως ελπιδοφόρο και μένει να τον δούμε και στη συνέχεια. Μαζί με το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Γιασίν Αγιούμπ, η μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» έχει περισσότερο βάθος, παίρνει τρεξίματα, αλλά και ποιότητα. Η διαφορά σήμερα στο κομμάτι των… χιλιομέτρων ήταν εμφανής.

*Ο Νάγκι δεν μπορεί ακόμα να κριθεί. Ο Ούγγρος μπήκε ως αλλαγή αντί του Μπεκ στο 73’. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Ούγγρος εξτρέμ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ, έτρεξε πολύ και βοήθησε την ομάδα στο να κρατήσει μπάλα και να επιταχύνει όπου έπρεπε. Το δείγμα είναι πολύ μικρό. Θα περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα για ένα πρώτο συμπέρασμα για τον ποδοσφαιριστή.

*Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δείχνει να έχει ανοδική πορεία και αυτό μόνο καλό είναι για τους «πράσινους» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σε ένα κρίσιμο σημείο, ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις σερί επικρατήσεις, μια πρόκριση στο Κύπελλο έπειτα από ένα… ροκ παιχνίδι και ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία σε όλον τον οργανισμό. Οι ποδοσφαιριστές αποκτούν αυτοπεποίθηση και… ηθικό ακμαιότατο και ο κόσμος μοιάζει έτοιμος να πάρει θέση στο γήπεδο ξανά για να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη στη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την προσέλευση των φιλάθλων στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ατρόμητο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x