Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ιβάν έκανε τον Παναθηναϊκό ξανά νικητή, αλλά έχει και (καλύτερη) συνέχεια!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και υποκλίνεται στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το έργο του.

*Τα έφερε έτσι η ζωή στον φετινό ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που η πρώτη εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι ήρθε επί του αιωνίου αντιπάλου στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μέχρι χθες οι πράσινοι δεν είχαν πάρει τρίποντο σε μεγάλο ματς μακριά από την έδρα τους. Με το χθεσινό, όχι μόνο παρέμειναν αήττητοι για 4 παιχνίδια μέσα σε μια σεζόν από τους Πειραιώτες, αλλά το κυριότερο: Έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του στόχου της ευρωπαϊκής επιστροφής και φυσικά ανέβασαν πολύ την αυτοπεποίθησή τους μια μια ακόμη επικράτηση επί των ερυθρόλευκων.

*Το "πρέπει" ήταν τεράστιο για το "τριφύλλι". Οι νίκες Άρη και ΑΕΚ, νωρίτερα, υποχρέωναν την ομάδα να στοχεύσει μόνο στο "διπλό", προκειμένου να μη γκρεμιστεί ότι με πολύ κόπο έχει χτιστεί φέτος. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, αλλά άπαντες τη διαχειρίστηκαν σωστά. Ο στόχος επετεύχθη. Οι "πράσινοι" πήραν τη σπουδαία νίκη (1-2) μέσα στο Φάληρο, όντας καλύτεροι, πιο διψασμένοι και πιο ουσιαστικοί από τον Ολυμπιακό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στήνει άψογα την ομάδα και στο τέλος να ξεσπάει μαζί με τον υπόλοιπο πάγκο σε πανηγυρισμούς.

*Η τριάδα στην άμυνα όχι απλώς βγήκε, αλλά εγκλώβισε για τα καλά την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Κουρμπέλης έκανε σπουδαίο ματς, ο Σένκεφελντ ήταν στους κορυφαίους, σκοράροντας μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε τρία (καθοριστικά) ματς, ενώ και ο Σάρλια ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Ο Μπρινιόλι ήταν σταθερότατος και είχε μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ροντρίγκες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παλάσιος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με ένα πανέμορφο τέρμα και ήταν και πάλι στους κορυφαίους, απασχολώντας συνεχώς τους αντιπάλους αμυντικούς και... χορεύοντάς τους, όπως στη φάση του γκολ. Ο Ρούμπεν, με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο, αντί του Αλεξανδρόπουλου που βοήθησε πολύ με τα τρεξίματά του, ανέβασε κατά πολύ τη μεσαία γραμμή της ομάδας, κρατώντας μπάλα, μοιράζοντάς τη σωστά και παγώνοντας τον ρυθμό του αγώνα όποτε έπρεπε. Ο Αϊτόρ δεν έκανε εντυπωσιακά πράγματα, αλλά ουσιαστικά, ενώ χρεώθηκε άλλη μια ασίστ, πάλι από στατική φάση (κόρνερ) στο 0-2. Καλή εμφάνιση ξανά και από τον Κώτσιρα, ενώ και ο Σάντσες ήταν θετικός με εξαίρεση ένα - δυο λάθη ως αριστερός μπακ.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα είπε όλα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Σέρβος χάρηκε, φυσικά, για το διπλό στο Φάληρο, αλλά η μεγάλη... έκρηξη χαράς θα γίνει όταν ο Παναθηναϊκός θα κάνει ξανά πρωταθλητισμό. Ο έμπειρος προπονητής, που χθες έδεσε κόμπο τον Πέδρο Μαρτίνς με το μαεστρικό του στήσιμο και κοουτσάρισμα, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος αυτού του κλαμπ. Σέβεται την ομάδα του, έχει αίσθημα ευθύνης, είναι- πέρα από εξαιρετικός προπονητής- ειλικρινής, δεν αιθεροβατεί και ξέρει ότι απαιτούνται πολλά περισσότερα για να επιστρέψει η ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Βήμα - βήμα...

*Αυτό που πρέπει, όμως, να αποδεχθούμε είναι ότιι ο κόουτς έχει κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά νικητή. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου μετά την παρουσίαση του Ιβάν από την πράσινη ΠΑΕ, είχαμε γράψει ότι ο Γιοβάνοβιτς θέλει να επαναφέρει τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας στον Παναθηναϊκό. Να βάλει τις βάσεις τη φετινή σεζόν, προκειμένου το τριφύλλι- σε συνδυασμό φυσικά με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου- να κάνει από τη νέα χρονιά πρωταθλητισμό (απαιτούνται κι άλλα περισσότερα φυσικά σε κάθε επίπεδο στην ομάδα). Αυτά τα παραπάνω ο Σέρβος τα πέτυχε. Με σκληρή δουλειά, με επιμονή, υπομονή και χαμηλούς τόνους. Ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό, τον έκανε μια οργανωμένη ομάδα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με νοοτροπία νικητή και με το βλέμμα συνεχώς προς τα ψηλά. Χωρίς πολλά λόγια, δίχως δικαιολογίες και άλλοθι. Παρά μόνο με το βλέμμα στραμμένο προς τις κορυφαίες θέσεις, με επιμονή στη δουλειά και με πίστη για τη μεγάλη επιστροφή! Γι αυτό και επιμένουμε ότι έχει και συνέχεια. Μια συνέχεια που μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη για το τριφύλλι και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι βάσεις έχουν μπει...

*Το μεγάλο βήμα για την ευρωπαϊκή επιστροφή έγινε, αλλά οι τόνοι πέφτουν. Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που φέτος έχει δυσκολέψει το τριφύλλι. Με νίκη, ο Παναθηναϊκός είναι άνετος, δίχως να τον απασχολεί τι θα γίνει στο Άρης- ΑΕΚ. Τα περί δεύτερης θέσης δεν μπορεί κανείς να τα σκέφτεται τώρα στο πράσινο στρατόπεδο. Αν έρθει, καλώς να έρθει. Αυτό που μετράει τώρα είναι να τελειώσει οριστικά το τριφύλλι και με άνεση το θέμα Ευρώπης και στη συνέχεια να πάει στην Τούμπα κάνοντας αλλαγές και φρεσκάρισμα, ενόψει του τελικού Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x