Διονύσης Δεσύλλας

Ο... κέρβερος Διούδης τον κράτησε όρθιο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον κακό Παναθηναϊκό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τον εντυπωσιακό τερματοφύλακα του τριφυλλιού.

*Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν από τις χειρότερες της φετινής χρονιάς. Οι πράσινοι ήταν κακοί σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι, δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν αργές αντιδράσεις όταν ο δικέφαλος έβγαινε μπροστά και έβλεπαν τους αντιπάλους τους να... πυροβολούν, αλλά να μη φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

*Ο άξονας του Παναθηναϊκού για μια ώρα αγώνα ήταν... αόρατος. Δείτε τις περισσότερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, όταν οι Θεσσαλονικείς έβγαιναν πολύ εύκολα από το κέντρο στην περιοχή της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Ηταν στιγμές που νόμιζες ότι... έκαναν προπόνηση. Ωστόσο, για κακή τους τύχη και καλή του τριφυλλιού, δε σκόραραν, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι ανοιχτά.

*Αφού πέρασε ένα ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ απόλυτο κυρίαρχο, το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν το ίδιο. Ο δικέφαλος απειλούσε με κλασικές ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός τα είχε χαμένα, αλλά ο Σωκράτης Διούδης στην κορυφαία του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

*Είναι, πιθανότατα, το πρώτο παιχνίδι στο οποίο βλέπουμε τον πορτιέρε των πράσινων να κάνει τόσες πολλές μα και σημαντικές επεμβάσεις. O Διούδης είπε "όχι" σε πάνω από 7 περιπτώσεις και μάλιστα με εξαιρετικά δύσκολες αποκρούσεις ή μπλοκαρίσματα. Νίκησε τον Μπίσεσβαρ, νίκησε τον Λημνιό, Νίκησε, τον Βιεϊρίνια, νίκησε τον Πέλκα, νίκησε τον Άκπομ, νίκησε τον Λάμπρου. Απίθανη η εμφάνιση από τον Έλληνα τερματοφύλακα που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό σε μια κακή βραδιά.

*Και επειδή η μπάλα παίζει πάντα περίεργα παιχνίδια, το τριφύλλι θα μπορούσε να φύγει με νίκη από το ντέρμπι. Η ευκαιρία του Καμπετσή στο 90', μετά την έξυπνη χαμηλή σέντρα - σουτ του Κολοβού είναι τεράστια. Η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ο οποίος ήταν εξουδετερωμένος.

*Σε ατομικό επίπεδο λίγοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν σε καλή βραδιά. Ο Αγιούμπ έδωσε μια πνοή στο κέντρο με την είσοδό του. Ο Μαροκινός έχει αντίληψη και εξαιρετική τεχνική. Θέλει, όμως, ακόμα ρυθμό και χρόνο για να μάθει περισσότερο την ομάδα του και να γίνει ακόμη καλύτερος και πιο ουσιαστικός. Αυτό θα έρθει με τον χρόνο. Θετικός ήταν και ο Ανουάρ, που... συμμάζεψε κάπως τη μεσαία γραμμή. Οι περισσότεροι παίκτες, κυρίως αυτοί του κέντρου, δεν είχαν καλή απόδοση, βλέποντας τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν για 65 λεπτά αγώνα.

*Το ματς πέρασε και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να λέει... "πάλι καλά". Είχαμε καιρό να δούμε τόσο κακή εμφάνιση για το "τριφύλλι" σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια. Οι "πράσινοι" έφυγαν... ατσαλάκωτοι, αφού θα μπορούσαν να χάσουν με βάση την απόδοσή τους και τις ευκαιρίες του δικεφάλου. Πλέον, θα πρέπει να δουν τι πήγε στραβά στον αγώνα και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x