Διονύσης Δεσύλλας

Ο «never give up» Παναθηναϊκός και το respect στον κόσμο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το σπουδαίο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα και τον εντυπωσιακό κόσμο του «τριφυλλιού».

Tου Διονύση Δεσύλλα

Είναι μεγάλο το αποτέλεσμα που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι το πήρε μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια πολύ σκληρή και ποιοτική ομάδα. Μια ομάδα που αδικείται ξεκάθαρα από τη μέχρι τώρα βαθμολογική της συγκομιδή και είναι ξεκάθαρο ότι η ατυχία να έχει στις αρχές ένα πρόγραμμα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει μια πλασματική κατάσταση γι αυτήν.

Δεύτερον, διότι σε μια κακή μέρα για το «τριφύλλι», το αήττητο διατηρήθηκε και μάλιστα με τρόπο που ανεβάζει την ψυχολογία και συσπειρώνει ακόμη περισσότερο. Ένα γκολ στο 90’, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και μπροστά στο παθιασμένο κοινό σου, όπως και να το κάνουμε έχει άλλη… γλύκα.

Το σημαντικό για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, λοιπόν, είναι ότι σε ένα απόγευμα που η ομάδα δεν έπιασε καλή απόδοση και εγκλωβίστηκε από τους γηπεδούχους, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας και πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος δίχως ήττα. Οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει μια λογική του «δεν παρατάω ποτέ το παιχνίδι» κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και χθες. Παρά την κούραση, παρά το γεγονός ότι δημιουργικά η ομάδα μέχρι να μπει στο γήπεδο ο Μπουζούκης δεν ήταν καλή, παρά το ότι υπήρχε ο κίνδυνος μετά το 1-0 ο Αστέρας να σε βρει στο… ξέφωτο και να σου βάλει δεύτερο γκολ, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» το κυνήγησαν. Αρχισαν να ανεβάζουν στροφές από το 70’ και μετά, έκαναν 2-3 ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Καμπετσή και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ο καλύτερος του «τριφυλλιού» Χατζηγιοβάνης κέρδισε το πέναλτι, ο Μακέντα με αριστοτεχνική εκτέλεση (3 γκολ ήδη) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο πολύτιμος βαθμός ήρθε.

Στους διακριθέντες μπαίνει, επίσης, ο Διούδης που είχε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις και φυσικά δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε. Πολύ καλός ήταν και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με καίριες επεμβάσεις στην άμυνα.

Η διακοπή έρχεται σε κατάλληλο σημείο. Είναι ολοφάνερο ότι οι παίκτες χρειάζονται ανάσες. Έβλεπες χθες ποδοσφαιριστές όπως ο Μαυρομάτης να είναι σκασμένοι. Ο Μπουζούκης δεν ξεκίνησε γι αυτόν τον λόγο. Υπάρχει επιβάρυνση και είναι λογικό να βγαίνει περισσότερο στους μικρούς, που δεν έχουν συνηθίσει σε τόση υψηλή ένταση και ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός θα ηρεμήσει, θα δουλέψει κι άλλο στη διακοπή με σκοπό να βελτιώνεται όλο και περισσότερο και θα συνεχίσει να χτίζει νοοτροπία νικητή, νοοτροπία μιας ομάδας που αρνείται να χάσει, όπως την είδαμε και χθες στην Τρίπολη. Είπαμε… Κακή απόδοση, μεγάλο αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν σε μια μέρα που δεν είσαι καλός, παίρνεις τουλάχιστον την ισοπαλία και μάλιστα με γκολ στο τέλος, κάτι δείχνει…

Θα κλείσουμε με την παρουσία του κόσμου του «τριφυλλιού» στην Τρίπολη. Ηταν εντυπωσιακό και άκρως Παναθηναϊκό αυτό που έγινε χθες στην πόλη και το γήπεδο της Αρκαδίας. Πάνω από 4.500 φίλοι της ομάδας ήταν εκεί, δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, στήριξαν τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Δώνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και «ανάγκασαν» τον προπονητή της ομάδας στο τέλος να υποκλιθεί. Respect σε αυτόν τον κόσμο που έκανε μια πολύ μεγάλη μετακίνηση, θαρρείς και η ομάδα έδινε ματς στο οποίο κρινόταν ο τίτλος. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήθελαν μια σπίθα για να ανάψει η φλόγα. Τη βρήκαν και αυτή άναψε. Επόμενο ραντεβού στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Πανιώνιο. Εκεί που πρέπει να βρεθούν, τουλάχιστον, 25.000 οπαδοί του «τριφυλλιού»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x