Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ουζουνίδης και οι παίκτες δοκιμάζουν τις αντοχές τους

Το ξέσπασμα του Μαρίνου Ουζουνίδη χθες, μαρτυρά ότι πλέον ο κόουτς τους Παναθηναϊκού- και όχι μόνο- είναι στα όριά του. Γράφει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αν έβλεπε κάποιος τις αντιδράσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη τόσο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όσο και σε αυτό με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο και κυρίως αν «αποκρυπτογραφούσε» τα λεγόμενά του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τους «κυανέρυθρους», ίσως να καταλάβαινε τι θα ακολουθούσε. Η χθεσινή ομιλία του κόουτς στους ποδοσφαιριστές και το ξέσπασμά του ήταν αναμενόμενα και δείχνουν ότι και αυτός, αλλά και οι παίκτες είναι, πλέον, σε μια διαδικασία δοκιμής αντοχών. Κάτι που βγήκε πιο γρήγορα, αν θέλετε, στην επιφάνεια από τη στιγμή που η ομάδα άρχισε να μην παίρνει αποτελέσματα σε μια σειρά από αγώνες.

Η κατάσταση δεν έγινε ξαφνικά δύσκολη στο «τριφύλλι». Υπήρχε από πριν. Απλώς, το τελευταίο διάστημα μετρούσαμε αντίστροφα για να μάθουμε πότε θα έρθει μια τέτοια αντίδραση από τον Εβρίτη προπονητή, ο οποίος έχει το δύσκολο έργο να «μοντάρει» μια ομάδα με χίλια δυο εξωαγωνιστικά προβλήματα, τη στιγμή, μάλιστα, που βλέπει και στο «καθαρά» αγωνιστικό τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Είναι αυτονόητο ότι και ο ίδιος, αλλά και οι παίκτες δοκιμάζουν, πλέον, τις αντοχές τους. Σε αυτή τη φάση έχουμε περάσει. Από την άλλη, με δεδομένες τις δυσκολίες, την αβεβαιότητα (παρά τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται) και όλα τα οικονομικά προβλήματα, αυτό που ήθελε και θέλει ο Ουζουνίδης είναι οι παίκτες του να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στα όσα πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και να δείχνουν εικόνα ομάδας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα πάρουν. Αυτό το πνεύμα προσπαθούσε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του εξ’ αρχής. Και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε, μέχρι ενός σημείου. Η ομαδικότητα, η λογική τύπου «δίνω τα πάντα στο γήπεδο» και «δεν πεθαίνω εύκολα» έχει χαθεί για διάφορους λόγους.

Ο Ιανουάριος θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος σε κάθε επίπεδο. Θα μάθουμε τι πωλήσεις θα γίνουν, πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν, αν κάποιοι παίκτες επιλέξουν μια διαφορετική «οδό» και πλέον θα καταλάβουμε αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει περισσότερες αντοχές. Διότι, τώρα, είναι στα όριά του. Κανείς δε λέει ότι θέλει να παραιτηθεί, αλλά ότι, πλέον, δοκιμάζει τις ψυχικές του δυνάμεις, με όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, εντός και εκτός αποδυτηρίων και φυσικά σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα. Θα δείξει…

Το άμεσα ζητούμενο για το «τριφύλλι» και αυτό που θέλει και προσπαθεί ο κόουτς είναι ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει ομάδα. Να ξαναδεί παίκτες «μαχητές», οι οποίοι όσο φορούν την πράσινη φανέλα θα «ματώνουν» στο γήπεδο και θα έχουν πάλι τη σωστή νοοτροπία, η οποία έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό. Η προσπάθεια έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί. Τα υπόλοιπα, τα οποία αναφέραμε και παραπάνω, θα τα δούμε στο επόμενο διάστημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x