Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός που άρεσε και η ανάγκη για ενίσχυση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για όλα όσα είδε στο φιλικό με την Αντβέρπ, για τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη και για τις μεταγραφικές αναζητήσεις του τριφυλλιού.

Του Διονύση Δεσύλλα

Γνωρίζοντας εξαρχής ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι φτωχό, δίχως πολλές λύσεις, χωρίς βάθος και με χτυπητές αδυναμίες, η εικόνα που έδειξε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με την Αντβέρπ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο 15λεπτο- στο οποίο δεν είχαν βρει τα πατήματά τους, έκαναν ατομικά λάθη και έδιναν την μπάλα στην αντίπαλη ομάδα- ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση. Και αυτή τους η κυριαρχία ήρθε κυρίως λόγω της εξαιρετικής τακτικής αντιμετώπισης που είχαν τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και σε αυτόν της ανάπτυξης.

Οι «πράσινοι» έτρεξαν πολύ, έκλεισαν διαδρόμους, δεν επέτρεψαν στους πιο έτοιμους Βέλγους να είναι απειλητικοί, πήραν την κατοχή και σιγά – σιγά άρχισαν να ανεβαίνουν για να δημιουργούν καταστάσεις με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε ο κορυφαίος της αναμέτρησης Μουνιέ, αλλά και τα ακραία μπακ Κουλιμπαλί και Ινσούα, που είχαν καλά ανεβάσματα και βοηθούσαν την ομάδα τους επιθετικά. Το τελευταίο είναι άκρως απαραίτητο στο 3-4-3 που δουλεύει ο Γιώργος Δώνης. Το καταπληκτικό γκολ του θετικότατου Στάικου, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μουνιέ, ήταν ο «καρπός» της πολύ καλής προσπάθειας και παρουσίας του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε δυο γκολ από παιδαριώδη λάθη τόσο της άμυνας όσο και του νεαρού Κότσαρη και από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο να βρει ρυθμό και να γίνει απειλητικός. Οι πολλές αλλαγές και το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα η ομάδα είχε 9 από τους 11 παίκτες, νεαρούς, έπαιξαν τον ρόλο τους στο να δούμε ένα άλλο παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός ικανοποίησε. Κανείς, φυσικά, δεν πρέπει ούτε να αιθεροβατεί, ούτε να φαντάζεται πράγματα τα οποία είναι αδύνατο να συμβούν, ούτε να αποθεώνει για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Χρειάζεται πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή ενόψει της συνέχειας, κάτι που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον κάθε έναν ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δουλεύει καθημερινά με αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Το βέβαιο είναι, επίσης, ότι με δεδομένη την έλλειψη ποιότητας σε μεγάλο βαθμό από τη μέση και μπροστά και το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου λόγω του περιορισμού των μεταγραφών, η ανάγκη για ενίσχυση κυρίως στη θέση του φορ είναι επιτακτική. Το τριφύλλι χρειάζεται έναν καλό επιθετικό που θα γεμίζει την περιοχή, θα σκοράρει και θα βοηθάει τους συμπαίκτες του στον τομέα της δημιουργίας.

Πολλά περισσότερα θα μπορέσουμε να γράψουμε και να πούμε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM, όταν η ομάδα θα φτάσει στο τελικό στάδιο χτισίματος με το ρόστερ να είναι πια πιο γεμάτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x