Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός της επιμονής να έχει και συνέχεια

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη δύσκολη συνέχεια του Παναθηναϊκού και την ίδια αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν οι πράσινοι.

*Αν κάποιος έλεγε πριν από δυο μήνες ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτανε μια ανάσα από τη δεύτερη θέση, θα είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και θα ήταν στα μέσα Φλεβάρη αήττητος στον δεύτερο γύρο με μόλις δυο ισοπαλίες, το πιθανότερο είναι η πλειοψηφία του κόσμου να του... κρεμούσε κουδούνια. Έλα, όμως, που θα πρέπει, επιτέλους, να μάθουμε να μη βιαζόμαστε και να έχουμε υπομονή για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ακόμα θυμάμαι συζητήσεις με ακροατές τη νύχτα, οι οποίοι έσκιζαν τα ρούχα τους και έβαζαν στοιχήματα ότι δεν πρόκειται το τριφύλλι να προλάβει το τρένο της Ευρώπης.

*Προφανώς και η εικόνα δεν ήταν καλή, ειδικά την εποχή Ρόκα - Πογιάτος. Δεν έχει καμία σχέση εκείνος ο Παναθηναϊκός με αυτόν που βλέπουμε τώρα, κυρίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων και ουσίας. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους: Οχι στη βιασύνη, ναι στην ψύχραιμη κριτική. Το ίδιο θα πούμε και τώρα που το κλίμα έχει αλλάξει και πιθανότατα οι ίδιοι που έκαναν λόγο μέχρι και για... υποβιβασμό πριν από 2-3 μήνες, τώρα αποθεώνουν και ήδη πανηγυρίζουν για έξοδο στην Ευρώπη.

*Να το διατυπώσουμε ευθέως, λοιπόν, διότι ο μηδενισμός και η αποθέωση σε αυτή την ομάδα έχει γίνει... λάστιχο. Τίποτα δεν έχει κερδίσει ακόμα ο Παναθηναϊκός. Έχει καταφέρει με το νικηφόρο σερί να πάρει πολύτιμους βαθμούς και να ανεβάσει κατά πολύ την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μέχρι εκεί. Στην παρούσα φάση, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βρίσκεται στην 5η θέση και συνεχίζει να δίνει τη μεγάλη μάχη της, έχοντας μπροστά της τεσσερα δύσκολα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, δυο ντέρμπι και φυσικά τα πλέι οφ.

*Συνεπώς, κάτω η μπάλα και συνέχεια στη σκληρή δουλειά. Καλοί και απολύτως δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί μετά τη νίκη σε ένα μεγάλο ματς όπως αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ολα αυτά, όμως, σταματούν εδώ και η ομάδα συνεχίζει με το ίδιο πνεύμα. Αυτό, δηλαδή, που έχει καταφέρει να περάσει ο σκληρός μα και δίκαιος Μπόλονι στους ποδοσφαιριστές του. Κάθε ματς σαν τελικός, κάθε Κυριακή και μια μάχη. Με αυτή τη λογική έχει πορευτεί αυτή η ομάδα το τελευταίο δίμηνο και με αυτή τη οφείλει να συνεχίσει. Προκειμένου, σε συνδυασμό με την ποιοτική ενίσχυση (σταδιακά) από τις μεταγραφές, αλλά και την... ενεργοποίηση των Βιγιαφάνιες και Μακέντα (;), να προχωρήσει στον δρόμο των νικών και να γίνει ακόμη καλύτερη στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι. Οχι σούπερ. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Αλλά ένα κλικ πιο ελκυστική. Το ζητούμενο, πάντως, παραμένει το αποτέλεσμα. Ολα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα τώρα.

*Αυτή τη στιγμή, ο επόμενος στόχος είναι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Πέμπτη στο Αγρίνιο. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην ίδια πόλη λίγες μέρες μετά μπορεί να περιμένει. Προέχει η αναμέτρηση με την καλοδουλεμένη ομάδα του Γιαννίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x