Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός του Μπεργκ και του Ουζουνίδη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη χθεσινή γεμάτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της ΑΕΚ και τα… έργα των Μπεργκ και Ουζουνίδη στο "τριφύλλι".

Του Διονύση Δεσύλλα

Αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη, τότε μπορούμε να πούμε ότι δικαίως ο Παναθηναϊκός έφυγε χθες από το ΟΑΚΑ με τους τρεις βαθμούς στο σακούλι του. Συνολικά- παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ στην επανάληψη ανέβηκε, πίεσε και οδήγησε σε λάθη τους παίκτες του «τριφυλλιού» για 25 λεπτά- οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους. Ηταν μια πειστική εμφάνιση με ένα πρώτο ημίχρονο καταπληκτικό σε επίθεση και άμυνα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πιο προσεκτικοί και πιο εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Χάρη στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στο αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς που γίνεται από τον Ουζουνίδη και τους παίκτες του, οι «πράσινοι» έφτασαν σε μια ακόμη νίκη σε μεγάλο παιχνίδι (τρία ντέρμπι, τρία τρίποντα με τον Εβρίτη προπονητή). Μια νίκη, η οποία ήρθε με μεγάλη εμφάνιση, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με φοβερή τακτική προσήλωση από τους ποδοσφαιριστές.

Οι «πράσινοι» έκαναν στα 2/3 του αγώνα όλα όσα τους είχε ζητήσει ο κόουτς. Εβγαιναν γρήγορα στην επίθεση, «σπάζοντας στα δυο» την ΑΕΚ, είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, τόσο στον άξονα, όσο και στα πλάγια και έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι την «Ενωση». Εξαίρεση, επαναλαμβάνουμε, το διάστημα των 25 λεπτών της επανάληψης, όταν ο «δικέφαλος» ανέβασε στροφές, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ηρεμία τους, οδηγήθηκαν κακώς σε ένα μικρό «πανικό» και η κατάσταση διορθώθηκε από τον πάγκο με τις αλλαγές των Λουντ και Λέτο, που και βοήθησαν πολύ την ομάδα και είχαν συμμετοχή στο τρίτο γκολ του 90ου λεπτού από τον Μάρκους Μπεργκ.

Ενας Μπεργκ που συνεχίζει να «πυροβολεί» και να αποδεικνύει συνεχώς γιατί αποτελεί εδώ και χρόνια τον καλύτερο επιθετικό που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Ο Σουηδός έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα και 27 συνολικά στη σεζόν. Δεν είναι, όμως, μόνο το σκοράρισμα. Ο Μπεργκ τα κάνει όλα! Βάζει γκολ, μαρκάρει όταν χρειαστεί, συμμετέχει στο δημιουργικό κομμάτι (ασίστ στον Κλωναρίδη, πάσα «πάρε – βάλε» στον Βιγιαφάνιες) και είναι το παράδειγμα για τον σύγχρονο – μοντέρνο φορ που θέλει κάθε ομάδα. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι μετά τον Βαζέχα και τον Σισέ, ο Σουηδός είναι ό καλύτερος επιθετικός που έχει φορέσει την πράσινη φανέλα στη σύγχρονη εποχή.
Πολύ καλή εμφάνιση είχαν χθες οι Ζέκα και Κουρμπέλης, με σπουδαία δουλειά στον άξονα, ενώ στους διακριθέντες μέχρι να κουραστεί ήταν και ο Εμποκού, ο οποίος συμμετέχει, χάρη στην ποιότητά του, στο δεύτερο εκπληκτικό γκολ του «τριφυλλιού». Εξαιρετικός και ο Μολέδο, που αναχαίτιζε σχεδόν κάθε αντίπαλη προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη δυσκολεύτηκε κάπως από το «βουνό» Πέκχαρτ.

Οσο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, διάβασε άψογα το ματς, έστησε εξαιρετικά την ομάδα του και την είδε να πανηγυρίζει ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο. Το έχουμε τονίσει ξανά και θα το επαναλάβουμε: Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που βλέπαμε – κατά κύριο λόγο – μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ο Εβρίτης παρέλαβε ένα σύνολο παικτών «καμένο», με λανθασμένη νοοτροπία και έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να το κάνει ομάδα.

Σε αυτόν τον άνθρωπο, που ξέρει πού βρίσκεται και τί ακριβώς κάνει, οφείλει η διοίκηση να «χτίσει». Να τον εμπιστευτεί και να του δώσει τη δυνατότητα και τα κατάλληλα… υλικά, ώστε να φτιάξει τον Παναθηναϊκό που θέλει και ονειρεύεται. Και πιστέψτε μας, αυτός ο Παναθηναϊκός που οραματίζεται ο Ουζουνίδης, χρειάζεται ακόμη πολλά. Τώρα, απλώς, έχει μπει στο σωστό «μονοπάτι»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x