Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη αντιστέκεται

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη δεύτερη σερί νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, την αξιοπρέπεια που έχει το τριφύλλι του Μαρίνου Ουζουνίδη και τη διάθεση… αντίστασης.

Του Διονύση Δεσύλλα

Αξίζουν πολλά μπράβο στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του, που παρά τις φοβερές και τρομερές δυσκολίες, συνεχίζουν να μάχονται, συνεχίζουν να αντιστέκονται, συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να «πεθάνουν». Με λίγους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με την ποιότητα να μην υπάρχει, με τους παίκτες να βγάζουν ανακοίνωση – διαμαρτυρία για τις οφειλές των διοικούντων και με τον κόσμο να συνεχίζει να στηρίζει, αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές της διοίκησης, οι «πράσινοι» στέκονται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα και με τη χθεσινή τους νίκη επί της Λαμίας, ανεβαίνουν στη βαθμολογία, τονώνοντας, κάπως, το ηθικό όλων εντός και εκτός ομάδας.

Μετά το νευρικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν είχε φαντασία και το κυριότερο συγκέντρωση στο παιχνίδι του, οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και έκαναν ένα πολύ καλό δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο, μάλιστα, θα μπορούσαν να σημειώσουν και περισσότερα τέρματα. Τα εκπληκτικά γκολ των Μουνιέ και Ινσούα, αλλά και η «δεμένη» ποδοσφαιρικά εμφάνιση των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξαν σε όλους ότι αυτή η ομάδα δεν θα παραδοθεί εύκολα και θα συνεχίσει να παλεύει, με σκοπό το όσο το δυνατόν καλύτερο. Επίσης, για μια ακόμη φορά φαίνεται αυτό που έχουμε τονίσει από μικροφώνου και έχουμε γράψει σε τούτη εδώ τη γωνιά: Αν ο Παναθηναϊκός είχε τα… μισά προβλήματα απ’ αυτά που έχει τώρα και είχε διατηρήσει τον κορμό του, θα ήταν μια ομάδα που θα διεκδικούσε τον τίτλο, έχοντας υγεία, περισσότερες λύσεις και ποιότητα στο ρόστερ.

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε ότι υστέρησε κανείς. Οι Κάτσε και Τζανδάρης έκαναν εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή, με πολλά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. Η τετράδα της άμυνας ήταν άψογη, με τον Ινσούα, μάλιστα, να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα και να βάζει ένα εκπληκτικό τέρμα, ενώ ο Δώνης ήταν ξανά συγκινητικός. Αυτό το παιδί μαθαίνει πολλά από τον προπονητή του, για μια θέση που δεν είναι η φυσική του, τα δίνει όλα και μέρα με τη μέρα, παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος. Καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και από τον Μουνιέ, θετικός ήταν ο Λουντ, απλός ο Άλτμαν, δίχως να βρεθεί στις φάσεις.

Οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν να τα δίνουν όλα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι, άλλωστε, και η φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη τέτοια. Ο Εβρίτης προπονητής θέλει ποδοσφαιριστές – μαχητές, παρά τις αντιξοότητες. Ξέρει ότι θαύματα δε γίνονται και είναι κάτι που το τονίζει συνεχώς. Γνωρίζει, όμως, από την άλλη ότι αυτοί οι οποίοι έχουν παραμείνει στον Σύλλογο θα πρέπει κάθε εβδομάδα να δείχνουν εμπράκτως ότι φορούν μια τεράστια φανέλα. Μια φανέλα που παραμένει πολύ βαριά, παρά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της διοίκησης.

Υ.Γ: Επισήμως, έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός δε θα πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου το δήλωσε χθες στη Nova. Δεν πρόκειται, φυσικά, για μια εξέλιξη μη αναμενόμενη. Πρόκειται, όμως, για μια είδηση εξαιρετικά δυσάρεστη γι αυτήν την τόσο μεγάλη, μα τόσο ταλαιπωρημένη ομάδα. Οσο για τα περί επενδυτή, ας περιμένουμε και θα δούμε τι θα συμβεί. Άλλωστε, σ' αυτές τις περιπτώσεις, η σιωπή είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Κρατάμε τις τοποθετήσεις του κ. Κωνσταντίνου ότι δεν προκύπτει το παραμικρό και περιμένουμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x