Διονύσης Δεσύλλας

Οι δυο «μεταγραφές» που θα δυναμώσουν τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ενίσχυση εκ των έσω που περιμένει ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό.

Του Διονύση Δεσύλλα

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δικό του τον Πάνο Αρμενάκα (μένουν τα τυπικά για να υπογράψει συμβόλαιο 2, 5 ετών) και έχει δεδομένες δυσκολίες για την ενίσχυσή του, πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τις μεταγραφές και τις προσθήκες ενόψει Ιανουαρίου. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι πολύ δύσκολα το «τριφύλλι» θα προχωρήσει σε κάποιες άλλες κινήσεις. Άλλωστε, και να ήθελε, δεν μπορεί να το κάνει. Ο περιορισμός είναι ξεκάθαρος και οι «πράσινοι» μπορούν να αποκτήσουν μόνο έναν Έλληνα άνω των 23 ετών και απεριόριστους κάτω από τη συγκεκριμένη ηλικία.

Η προσπάθεια για τον Σιαμπάνη του ΠΑΟΚ, τον νεαρό τερματοφύλακα που αρέσει από το καλοκαίρι, θα γίνει. Το αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να τον κάνει δικό του τώρα, θα φανεί. Από εκεί και πέρα, πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν σε κάποια άλλη προσθήκη οι άνθρωποι της ομάδας. Οι ιθύνοντες του κλαμπ βαδίζουν στο πλάνο που έχει χαραχτεί και προχωρούν με βάση το πρότζεκτ που άρχισαν το καλοκαίρι. Θα ήταν λάθος τώρα να λοξοδρομήσουν. Ο μεγάλος στόχος που είναι η εξέλιξη αυτής της ομάδας, σε συνδυασμό με την οικονομική εξυγίανση, δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί έτσι και θα έχει σκοπό, μέσω της δουλειάς και της βελτίωσης των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, να γίνεται όλο και καλύτερος.

Υπάρχουν, βέβαια, δυο «μεταγραφές» που είναι ικανές να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας και να δώσουν εμπειρία στο ρόστερ. Αναφερόμαστε, φυσικά, σε ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα, αλλά λόγω τραυματισμών δεν έχουν προσφέρει. Τώρα, πια, είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους.

Ο λόγος για τους Ομρι Άλτμαν και Άντονι Μουνιέ. Αμφιβάλλει κανείς ότι με την επιστροφή τους μετά τις γιορτές, ο Παναθηναϊκός δυναμώνει πολύ στο μεσοεπιθετικό του κομμάτι; Ο Ισραηλινός είναι πανέτοιμος μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στο περσινό ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης». Προπονείται με την ομάδα, φτιάχνει τη φυσική του κατάσταση, «διψάει» για ποδόσφαιρο και τίθεται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη.

Οσο για τον Γάλλο, είναι κι αυτός καλά μετά τις περιπέτειες που πέρασε. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει και το ακριβότερο συμβόλαιο στο «τριφύλλι». Ο καλός Μουνιέ παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Αυτόν τον ποδοσφαιριστή περιμένει μετά τη διακοπή ο Γιώργος Δώνης. Έναν Μουνιέ που θα ανεβάσει ποιοτικά την πράσινη ενδεκάδα και θα προσθέσει, επίσης, προσωπικότητα.

Στα των επιστροφών, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο διεθνής άσος από το Μάλι έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο χέρι και είναι κι αυτός διαθέσιμος. Ποδοσφαιριστής που ανεβάζει τον ανταγωνισμό για τη θέση στα δεξιά, ενώ, όπως έχει φανεί φέτος, μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία και ως δεξιός στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x