Διονύσης Δεσύλλας

Όλα στραβά κι ανάποδα στον Παναθηναϊκό, αλλά...

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα… στραβά που έχουν εμφανιστεί στον Παναθηναϊκό το νέο έτος και την ανάγκη για άμεση ανάκαμψη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Οι αιτίες της αγωνιστικής κοιλιάς στον Παναθηναϊκό έχουν αναλυθεί πολλάκις. Ντεφορμάρισμα βασικών ποδοσφαιριστών, κόπωση, έλλειψη βάθους στο ρόστερ και εξτρά λύσεων είναι τρεις από τους πολύ σημαντικούς λόγους που η ομάδα παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο, το νέο έτος. Ένα πρόσωπο κακό, δίχως φρεσκάδα, χωρίς ενέργεια και που, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει στον πρώτο γύρο, εκεί που το «τριφύλλι» τα πήγαινε εξαιρετικά, έχοντας, μάλιστα το 5Χ5 στην αρχή της σεζόν.

Τα αποτελέσματα μαρτυρούν το παραπάνω. Σε πέντε αναμετρήσεις στον δεύτερο γύρο οι «πράσινοι» δεν έχουν νίκη. Ισοπαλία με την Ξάνθη, ήττα από τη Λαμία, ισοπαλία με την ΑΕΛ, νέα ισοπαλία με τον Λεβαδειακό και ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ενδιάμεσο υπάρχει κι ένας αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον… κακό δαίμονα που λέγεται Λαμία, αλλά και ένα σημαντικό διπλό στο Αγρίνιο σε εξ’ αναβολής αγωνιστική για το πρωτάθλημα.

Εκτός από τους λόγους που καταγράψαμε παραπάνω και, όπως τονίσαμε έχουν σχολιαστεί αρκετές φορές και γραπτώς, αλλά και στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM, οι «πράσινοι» έχουν και μια απίστευτη γκίνια. Θα πει κάποιος «μα, καλά, στο ποδόσφαιρο μπορείς να βασίζεσαι στην τύχη ή την ατυχία;». Η απάντηση είναι ότι τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να έχει ως αρχή και φινάλε τη ρέντα. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κι αυτές οι στιγμές, όπως ήταν υπέρ των «πράσινων» στον πρώτο γύρο, τώρα είναι κατά τους.

Τα περιστατικά είναι πολλά. Τιμωρίες, ιώσεις, τραυματισμοί, μέχρι και δυο αναγκαστικές αλλαγές σε 20 λεπτά στα Γιάννενα, κάτι που μόνο συνηθισμένο δεν το λες. Τα έχει, δηλαδή, που τα έχει όλα ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, έχει και την απίστευτη κακοτυχία να τον σημαδεύει. Λεπτομέρειες, θα πείτε… Αυτές οι λεπτομέρειες, όμως, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι.

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του ψάχνουν τον τρόπο, προκειμένου η ομάδα να κάνει ένα restart. Προφανώς και δε χάθηκε ο κόσμος. Η πτώση είναι φυσιολογική. Όμως, στο «τριφύλλι» δεν επικρατεί η λογική του «δεν πάθαμε και τίποτα». Ο κόουτς γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοια νοοτροπία δεν πρέπει να εμφανιστεί ποτέ ξανά στον Παναθηναϊκό, διότι μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Έπαθε και… παραέπαθε το «τριφύλλι», γι αυτό και καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για κατάληψη της 5ης θέσης.

Η αρχή πρέπει να γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί το ματς με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια η καυτή τριάδα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

*Τον Διονύση Δεσύλλα τον ακούτε κάθε βράδυ 00:00 - 02:00 στην εκπομπή afteradio και κάθε Σάββατο 12:00 - 14:00 στην εκπομπή "Οι ρεπόρτερ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x