Διονύσης Δεσύλλας

Ολα τελείωσαν νωρίς για τον κακό Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον καλύτερο ΠΑΟΚ και το γρήγορο γκολ του Σβιντέρσκι που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες ανατροπής για το τριφύλλι.

Το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό για να είχε ελπίδες ανατροπής επί του καλύτερου ΠΑΟΚ ήταν ένα: Να μη δεχθεί γκολ και μάλιστα νωρίς. Από τη στιγμή που έγινε αυτό από τον Σβιντέρσκι στο 11', οποιαδήποτε ελπίδα για κάτι καλό από το "τριφύλλι" σήμερα εξανεμίστηκε. Το τέρμα του δικεφάλου του βορρά, δυο λεπτά από τη μεγάλη ευκαιρία του Χατζηθεοδωρίδη (αδύναμος κρίκος σήμερα με πολλά λάθη, φάνηκε το κενό του Ινσούα), ήταν και αυτό που τελείωσε τα πάντα. Οι Θεσσαλονικείς από εκεί και πέρα, έβγαλαν την ποιότητα που διαθέτουν, δίχως να κάνουν κάτι εντυπωσιακό, και βάρυναν ακόμη περισσότερα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού".

Με την ψυχολογία πεσμένη στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Αν είχε τη δυνατότητα να απαντήσει με ένα γρήγορο γκολ, ίσως να διεκδικούσε κάτι και να έψαχνε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Από τη στιγμή που δεν το κατάφερε, τα λεπτά απλά περνούσαν και φαίνονταν διαδικαστικά. Ο ΠΑΟΚ έκλεινε καλά κάθε διάδρομο για τους γηπεδούχους, η ανασταλτική του λειτουργία ήταν άψογη και τις περισσότερες φορές που έβγαινε στην κόντρα, γινόταν απειλητικός.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σε καλή μέρα ποδοσφαιριστές κομβικούς. Οι ακραίοι του μπακ ήταν κακοί σε όλα τους τα καθήκοντα, ο Ζαχίντ δεν έδωσε αυτά που έπρεπε, οι Κουρμπέλης και Δώνης είχαν πολλά προβλήματα και ο Χατζηγιοβάνης δεν έκανε ένα ματς το οποίο θα βοηθούσε την ομάδα του να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ξαναγράφουμε, βέβαια, ότι η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, κάτι που σημαίνει ότι το γρήγογο γκολ του δικεφάλου του βορρά, ήταν σπουδαίας σημασίας για την εξέλιξη του ματς. Οι "πράσινοι" έδειχναν για αρκετά λεπτά... σοκαρισμένοι και επηρεάστηκαν πολύ από τη συγκεκριμένη έκβαση του αγώνα στα πρώτα λεπτά.

Εκτός των άλλων, το "τριφύλλι" δεν είχε την ένταση που έβγαζε σε άλλα παιχνίδια. Δεν έμπαινε δυναμικά στις μονομαχίες, δεν πίεσε τον ΠΑΟΚ όπως είχε κάνει στο ματς πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο, γεγονός που είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Θεσσαλονικείς. Ηταν γενικώς μια κακή βραδιά. Κι όταν έχεις κακή βραδιά σε παιχνίδι απέναντι σε καλύτερη ομάδα, διεκδικώντας, μάλιστα, μια πρόκριση - ανατροπή, τότε δεν μπορείς να περιμένεις κάτι.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αλλάζει. Εκτός συνέχειας Κυπέλλου και η προσοχή, πλέον, είναι στραμμένη στα πλέι οφ, εκεί που οι "πράσινοι" θα πρέπει να τα δώσουν όλα και να είναι ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι.
Κλείνοντας, πρέπει να πούμε λίγα λόγια για τον κόσμο και τη συμπεριφορά του. Οι περίπου 20.000 οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο στήριξαν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τραγουδούσαν συνεχώς, παρά την απογοήτευσή τους. Η παρουσία τους ήταν σημαντική και το χειροκρότημα στο φινάλε ήταν μια όμορφη ποδοσφαιρική σκηνή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x