Διονύσης Δεσύλλας

Όλο και καλύτερος ο Παναθηναϊκός του Ιβάν, ώρα να τρέξει για μεταγραφές επιπέδου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πολύ καλή εικόνα του τριφυλλιού με τη Λεβερκούζεν και την ανάγκη να φουλάρει η ομάδα για ποιοτική ενίσχυση μεσοεπιθετικά.

*Μετά και το χθεσινό πολύ δυνατό τεστ με τη Λεβερκούζεν (0-0) είναι ξεκάθαρο ότι η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό αποδίδει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του μοχθούν καθημερινά στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στο χορτάρι. Η ομάδα... φωνάζει από χιλιόμετρα ότι έχει γερά ποδοσφαιρικά θεμέλια, είναι ανεβασμένη ποιοτικά και θα αρχίσει τη νέα σεζόν από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με πέρυσι.

*Στην αναμέτρηση κόντρα στη γερμανική ομάδα, το "τριφύλλι" ήταν καλύτερο σε όλους τους τομείς μέχρι να γίνουν οι πολλές αλλαγές, όπως συμβαίνει σε όλα τα φιλικά. Είχε ταχύτητα, εξαιρετική κυκλοφορία, αυτοματισμούς σε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, λυσσασμένο πρέσινγκ και εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Κινδύνευσε ελάχιστα από τη Λεβερκούζεν, κάλυψε σωστά τους χώρους και προσπαθούσε με ορθολογικό ποδόσφαιρο να βγει μπροστά και να απειλήσει.

*Ο Παναθηναϊκός απέκτησε, πλέον, ταυτότητα. Παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, είναι τακτικά πειθαρχημένος και προσπαθεί να έχει τα ίδια στοιχεία στο παιχνίδι του, ακόμη κι αν ο αντίπαλος είναι ισχυρός, όπως χθες. Να θυμίσουμε ότι η Λεβερκούζεν τερμάτισε τρίτη πέρυσι στην Bundesliga και φέτος θα αγωνίζεται στο Champions League. Το γεγονός ότι πολλά στοιχεία του παιχνιδιού των "πράσινων" έχουν μπει στο... κεφάλι των ποδοσφαιριστών και η ομάδα τα τηρεί, έχοντας γίνει συμπαγής και με καλό ποδόσφαιρο, είναι έργο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν απολαυστικός. Έκανε φοβερά πράγματα στο παιχνίδι με σωστές κινήσεις και τοποθετήσεις, καλές μπαλιές και πολύ τρέξιμο. Η αμυντική τετράδα τα πήγε καλά, ο Αϊτόρ προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και ο Ρούμπεν αποτέλεσε την ήρεμη δύναμη στη μεσαία γραμμή. Αναφορικά με τον Μάγκνουσον, στα 30 λεπτά που έπαιξε έδειξε ότι πρόκειται για αμυντικό κλάσης. Όχι τόσο aggressive, αλλά με καθαρό μυαλό, αντίληψη και ικανότητα να βλέπει γήπεδο και να ανεβάζει την ομάδα. Είχε μια εξαιρετική κάθετη στον Αϊτόρ, όταν έκοψε στα δυο το κέντρο της Λεβερκούζεν και παραλίγο να βγει ευκαιρία, ενώ έβαλε το πόδι του για να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας στη μεγάλη διπλή ευκαιρία των Γερμανών.

*Είναι αμαρτία αυτή η ομάδα με την εξαιρετική δουλειά που κάνει, να μην μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα επιθετικά επειδή της λείπουν παίκτες επιπέδου. Από τη μέση και πίσω ο Παναθηναϊκός είναι σούπερ. Δε δέχθηκε ούτε ένα γκολ στα φιλικά ματς και ανασταλτικά τα πήγε πολύ καλά. Από την άλλη σημείωσε μόλις ένα και αυτό με πέναλτι. Είναι ολοφάνερο ότι με σωστές μεταγραφές, με ποιοτική αναβάθμιση στο "8" και το "10", στους εξτρέμ και στον σέντερ φορ, μπορούμε να δούμε ωραία πράγματα από τον φετινό Παναθηναϊκό. Άπαντες πρέπει να τρέξουν για την ενίσχυση. Φτάσαμε 18 Ιουλίου και το "τριφύλλι" θέλει άλλες πέντε μεταγραφές στις θέσεις που αναφέραμε. Καλά κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και περνάει από... κόσκινο όλους τους ποδοσφαιριστές που απασχολούν ή έχουν τσεκαριστεί, αλλά τώρα ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για περισσότερες καθυστερήσεις. Μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει η ώρα των προκριματικών στην Ευρώπη, που αποτελεί και τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Ας ελπίσουμε το... νερό να μπει στο αυλάκι και σύντομα οι πράσινοι να ενισχυθούν με τους ποδοσφαιριστές που θα του δώσουν το "κάτι παραπάνω" από τη μέση και μπροστά. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα θα γίνουν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2022-23.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x