Διονύσης Δεσύλλας

Όχι άλλο στο «σκοτάδι» ο Παναθηναϊκός

Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει, επιτέλους, να γίνει γνωστό αν υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα. Γράφει στο sportfm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Να συμφωνήσουμε ότι οι στιγμές για τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Και για το παρόν, αλλά πολύ περισσότερο για το μέλλον. Σε μια από τις δυσκολότερες-αν όχι τη δυσκολότερη- εποχές στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ, κανείς δε γνωρίζει τι ξημερώνει στην ομάδα και άπαντες βρίσκονται στο «σκοτάδι». Από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές, μέχρι τον κόσμο, ο οποίος έχει στηρίξει στα δύσκολα, αλλά βλέπει τις αντοχές του να «σβήνουν» έπειτα από τόσα και τόσα έχει περάσει τα τελευταία έτη.

Το τι έχει συμβεί και φτάσαμε ως εδώ έχει αναλυθεί δεκάδες φορές. Οι αμαρτίες του παρελθόντος «φούσκωσαν», τα λάθη από τους διοικούντες(παρά τις καλές προθέσεις και την πραγματική προσπάθεια που έγινε μέχρι φέτος) γιγάντωσαν τα προβλήματα και από τη στιγμή που έπαψε να υπάρχει χρηματοδότηση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο μηδέν. Σε ένα σημείο με απολύσεις, με προσφυγές, με χρέη, με δικαστήρια, με διακανονισμούς, με αλλαγές γραφείων, με ποδοσφαιριστές να φεύγουν, με πόλεμο εντός και εκτός και με την αγορά να βλέπει την ΠΑΕ ως κάτι το μη αξιόπιστο για να κάνει τις δουλειές της. Πάμε, όμως, στο «παρακάτω»…

Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να γίνει γνωστό τι θα συμβεί από το τέλος της σεζόν και μετά και ποια θα είναι η «επόμενη μέρα». Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Υπάρχει κάποιο πλάνο; Είναι υπαρκτά τα σενάρια για αλλαγή σελίδας; Αν όχι, σε τι πλαίσιο θα συνεχίσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Θα κατεβάζει κι άλλο το μπάτζετ για να βγουν οι χρονιές, έχοντας ρόλο κομπάρσου; Γίνονται σκέψεις για υποβιβασμό; Υπάρχει φως στο τούνελ ή όχι;

Καλά τα σενάρια, καλές οι φήμες και πολύ περισσότεροι οι πληροφορίες. Όμως, είναι καλό, εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, να γίνει γνωστό «επισήμως» τι μέλλει γενέσθαι. Το «σκοτάδι» δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει στον «Σύλλογο Μεγάλο». Είναι αναγκαίες οι καθαρές εξηγήσεις, δίχως περιστροφές και οι ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν υπάρχει κάτι από πίσω και το μέλλον προδιαγράφεται καλό, ας επικρατήσει για λίγο ακόμη η τακτική της σιωπής. Σε διαφορετική περίπτωση, ας γίνει γνωστό, επιτέλους, τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος του «τριφυλλιού» για το «αύριο» της αγαπημένης του ομάδας.

Υ.Γ: Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, υπάρχει και το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία, εκεί που η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θέλει να πάρει ένα δεύτερο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι ο Εβρίτης θα παρατάξει ένα 4-4-1-1, με τον Αλτμαν (επιστρέφει) πίσω από τον Δώνη. Εκτός είναι ο Κουλιμπαλί λόγω καρτών, οι τραυματίες Μόλινς, Λουτσιάνο, Κουρμπέλης και Μυστακίδης και αμφίβολος είναι ο Οικονόμου που έχει ίωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x